Od 150 do 200 evra dnevno za celu porodicu! Neum ove godine obara rekord, i dalje je sve pristupačno

23.07.2023

00:30

0

Trenutno su popunjeni gotovo svi kapaciteti, a cene su u odnosu na prošlu godinu više za oko 15 posto

Od 150 do 200 evra dnevno za celu porodicu! Neum ove godine obara rekord, i dalje je sve pristupačno
Copyright Neum na dlanu: RAzglednica s terase jednog od hotela, Foto: 24sedam/Privatna arhiva

Jedini bosansko-hercegovački grad na moru Neum bi, prema očekivanjima, ove godine po zaradi od turizma trebalo da nadmaši rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu, navode iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Trenutno su popunjeni gotovo svi kapaciteti, a cene su u odnosu na prošlu godinu više za oko 15 posto, što Neum, kako javlja Klix.ba, i dalje čini cenovno pristupačnijim od ostalih turističkih destinacija na Jadranu.

Turistička sezona u Neumu ove godine pokazuje odlične rezultate iako je letovanje  skuplje za nekih 15 posto, kazao je viši stručni saradnik Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona Ramiz Bašić.
Printscreen/YouTube/BalkanTrip TV
 
 

Dodao je da su turistički radnici prezadovoljni predsezonom i trenutnom popunjenošću turističkih kapaciteta (95 odsto), a i za postsezonu se prave planovi.

Glavnina neumskih gostiju dolazi iz BiH, a jedan deo gostiju je iz Francuske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke, Srbije, a od ove godine povećan je i broj gostiju iz Hrvatske, navodi sarajevski portal.

U Neumu se nadaju da će za ovu sezonu doći do brojki iz 2019. godine.

"Sigurno je da će biti preskočena u financijskom delu, ali čeka se hoće li se to ostvariti i po broju dolazaka i broju noćenja", ističe Bašić.

Foto: 24sedam/Privatna arhiva
 


Odlične turističke rezultate beleži i Međugorje, koje je samo na 42. godišnjicu Gospinih ukazanja posetilo oko 50 hiljada hodočasnika iz svih krajeva sveta, dodaje Klix.

"Naravno da to predstavlja i izuzetnu finansijsku dobit za trgovce, ugostitelje, turističke radnike i privrednike u tom hercegovačkom kraju", napominje Bašić.

Upitan koliko jedna porodica ove godine mora da izdvoji za letovanje u Neumu, Bašić odgovora da su cene smeštaja i usluga veće za nekih 15 posto u odnosu na lani, pa bi po nekim izjavama turističkih radnika iz Neuma, četvoročlana familija dnevno trebalo da izdvoji od 150 do 200 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike