Rus uhapšen u Crnoj Gori zapravo je šef mafije Krasnodara: Žorik Tbiliski "krunisan” je davne 1993. godine!

20.07.2023

11:22

0

Crnogorska Uprava policijeje ranije izdala saopštenje o ovom hapšenju, navodeći iicijale G. M. i podatak da je reč o državljaninu Rusije.

Rus uhapšen u Crnoj Gori zapravo je šef mafije Krasnodara: Žorik Tbiliski "krunisan” je davne 1993. godine!
Aerodrom Tivat - Copyright Profimedia

Ruski mediji otkrivaju da je ruski državljanin uhapšen 13. jula na tivatskom aerodromu zapravo Georgij Manukjan, zvani Žorik Tbiliski, i dodaju da je reč o šefu mafije u Krasnodaru koji je osuđivan zbog šverca narkotika.


Crnogorska Uprava policije je ranije izdala saopštenje o ovom hapšenju, navodeći inicijale G. M. i podatak da je reč o državljaninu Rusije.

- U januaru 2023. godine, 59-godišnji Manukjan je optužen da je zauzimao najviše položaje u kriminalnoj hijerarhiji - naveo je ruski portal “bloknot-krasnodar", a prenosi portal RTCG.

Manukjan je, dodaju, optužen pred ruskim sudovima u odsustvu, a za šefa mafije u Krasnodaru “krunisan” je 1993. godine, i od tada je bio umešan u kriminalne aktivnosti na krasnodarskoj teritoriji. 

Navode da je Manukjan poslednji put bio u zatvoru 2017. godine zbog optužbi za iznudu, ali je 2020. godine odluka suda poništena. Poznato je, kažu, da je Georgij Manukjan više puta služio kaznu zbog droge.

Crnogorska policija je13. jula saopštila da je na tivatskom aerodromu uhapšen državljanin Rusije G. M. (59) po poternici NCB Interpol Moskva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, optuženi ruski kriminalac G. M. sproveden je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. 

“G. M. je u kontinuitetu od 1993. godine svesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu u Rusiji, te koristio svoju najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji, autoritet i uticaj u kriminalnoj sferi kako bi organizovao, vodio i upravljao kriminalnim aktivnostima”, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Bonus video  
instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike