Bujice u Tivtu! Prokišnjava krov terminalne zgrade na aerodromu!

01.07.2023

16:09 >> 17:53

0

Sve ekipe komunalaca su na terenu, čiste odvode i nastoje sa saniraju situaciju

Bujice u Tivtu! Prokišnjava krov terminalne zgrade na aerodromu!
Aerodrom Tivat - Copyright Profimedia

Ogromna količina kiše, jak vetar i udari groma, pričinili su danas velike probleme u Tivtu.

Bujice su na više mesta poplavile saobraćajnice jer odvodni kanali nisu mogli da prime svu količinu kiše koja je pala u vrlo kratko vreme, prenele su podgoričke "Vijesti".

Sve ekipe komunalaca su na terenu, čiste odvode i nastoje sa saniraju situaciju. Bujice su poplavile više privatnih kuća i objekata pa su na terenu i ekipe tivatskih vatrogasaca. Najgore stanje je u Krtolima, gde je veoma otežan saobraćaj, a Komunalno preduzeće interveniše i u Gradiošnici, Mažini, Učurima...

Krov terminalne zgrade na Aerodromu Tivat je počeo da prokišnjava, a udar groma u jednu privatnu kuću u Radovićima uzrokovao je izbijanje manjeg požara. Nevreme i udari gromova prouzrokovali su i probleme u napajanju električnim energijom, pa je trenutno veći deo Tivta bez struje.

Milatović o poplavi na aerodromu u Tivtu: Ovo je katastrofa, drugu reč nemam

Ovo je katastrofa, drugu reč nemam, izjavio je danas predsednik Crne Gore Jakov Milatović komentarišući informaciju da je tivatski aerodrom poplavljen usled obilnih padavina.

On je istakao je da je ova situacija neprihvatljiva za Crnu Goru kao turističku zemlju.

"Ovo je katastrofa. Drugu reč nemam. Neodlučnost Vlade - i ove i onih pre ove - da se konačno donese odluka šta da se radi sa "Aerodromima Crne Gore" dovodi do ovakvog stanja, koje je neprihvatljivo za Crnu Goru kao turističku zemlju, napisao je Milatović na Fejsbuku.

On je dodao da smatra da bi nova vlada morala prioritetno da donese odluku o razvoju i ulaganju u aerodrome, da li kroz izdvajanja iz budžeta ili kroz neko strateško partnerstvo.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike