Pacijent izazvao požar u Univerzitetskom kliničkom centru

15.07.2023

15:09

0

Radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao da zapali fiksator-vezalicu od infuzije prilikom čega je došlo do zapaljenja bolničke posteljine

Pacijent izazvao požar u Univerzitetskom kliničkom centru
Copyright Profimedia

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na odeljenju pulmologije, izbio je požar koji je izazvao jedan pacijent, saopšteno je danas iz UKC RS.

Pacijent star 68 godina izazvao je požar na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, prenele su Nezavisne novine.

Kako navode, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao da zapali fiksator-vezalicu od infuzije prilikom čega je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

- Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odeljenja UKC Republike Srpske i sve je prošlo bez težih posledica po lica i sa manjom štetom po imovinu - dodaju iz UKC.

Prema rečima dr Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologije, pacijent je zadobio opekotinu ruke i adekvatno je zbrinut.

- Osoblje UKC Republike Srpske postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima - rekao je Duronjić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike