Skandal u Hrvatskoj na Teslin rođendan: Na spomeniku ostavljena kesa sa smećem, a Pupovac otkrio šta se nalazilo unutra

11.07.2023

21:41

0

"Znamo što se time htelo poručiti nama i o nama", rekao je Pupovac

Skandal u Hrvatskoj na Teslin rođendan: Na spomeniku ostavljena kesa sa smećem, a Pupovac otkrio šta se nalazilo unutra
Copyright FOTO TANJUG/ SRPSKO NARODNO VIJEĆE

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagovao je povodom toga što je neko stavio u vreću za smeće venac SNV položen na spomenik Nikoli Tesli.

On je rekao da su on i njegovi saradnici otišli do spomenika oko podneva i da je vreća za smeće i dalje bila tamo, ali da su onda videli da je u istoj venac koji su oni juče postavili povodom Teslinog rođendana.

- Danas pre podne dobar deo portala u Hrvatskoj preneo je foto i pisanu vest o tome da je neko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba umesto cveća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana po svoj prilici tokom noći postavio vreću sa smećem. Gledajući te vesti u prvi smo mah i sami poverovali da je reč o tome, te se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće neko u međuvremenu maknuo - navodi se u saopštenju Pupovca, objavljenom na sajtu SNV.

FOTO TANJUG/ SRPSKO NARODNO VIJEĆE
 

Kad su, kako dodaje, došli do spomenika videli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi venac sa cvećem koji je neko stavio u nju.

- Venac koji je stavljen u vreću za smeće a portali o stavljenoj vreći za smeće obavestili javnost zapravo je venac koji su juče oko 12.30 h položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba - navodi Pupovac.

Možda će se, kako kaže, nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije reč ni o šteti ni o sramoti već o uspešnom performansu.

- Kako god bilo, mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem venca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htelo poručiti nama i o nama. Taj beleg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na raskrsnici Masarikove, Preradovićeve i Tesline - zaključio je Pupovac.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike