Odmor se pretvorio u noćnu moru! Krenuli su na Pag, a onda im je oluja razbila čamac: Pili smo urin iz školjki

02.07.2023

23:53

0

Odmor se pretvorio u noćnu moru! Krenuli su na Pag, a onda im je oluja razbila čamac: Pili smo urin iz školjki
akcija spasavanja Nemaca - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/HGSS

Odmor četvorice muškaraca iz Nemačke pretvorio se u noćnu moru kada im se motorni čamac razbio o hridi zbog jakog vetra na otoku Pagu. Jedan od muškaraca je za nemački Bild otkrio detalje ove drame.

Muškarci su se s ostrva Raba uputili prema otoku Pagu.

Prema njihovim rečima, vremenske prognoze nisu najavljivale loše vreme pre ponoći. Oko 22 sata su krenuli na put, ali su im prvo otkazali motor čamca, a zatim su ih zahvatili snažni vetrovi i nevreme, izveštava 24sata.hr.

"Uskoro smo se našli na obali. Ležali smo, očekujući smrt. Mislio sam na svoju porodicu", ispričao je jedan od muškaraca.

Bili su potpuno iscrpljeni, s povređenim stopalima, rukama, nogama i šakama. Bez vode i izloženi suncu, čekali su da ih neto spasi.

"Umirali smo od žeđii. Pokušali smo piti urin iz praznih školjki, ali to nam nije donelo olakšanje. Grlo se dodatno steglo", ispričao je jedan od muškaraca.

Na kraju, sve se srećno završilo kada su ih spasili policija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

 

 

"Trojica muškaraca su u dobrom stanju, dok je četvrti spašen gotovo u zadnji trenutak", rekao je tada načelnik HGSS-a Josip Brozičević. HGSS je objasnio da su četiri muškarca ispala iz čamca, a talasi su ih izbacili na stene. Jedan od njih je uspeo bos doći do naselja i obavestiti spasioce o događaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike