Novi detalji milionske pljačke iz firme u Štutgartu: Mirnesu iz BiH momak nagovorio na krađu, a posle joj pretio!

26.06.2023

08:56

0

Robert je, prema optužnici, u roku od dve sedmice uspeo da uveri Mirnesu da počini krivično delo, pišu nemački mediji

Novi detalji milionske pljačke iz firme u Štutgartu: Mirnesu iz BiH momak nagovorio na krađu, a posle joj pretio!
Mirnesa S. - Copyright Foto: POLIZEI STUTTGART

Mirnesa S. (42), poznata kao Miki, poreklom iz BiH, zajedno sa svojim dečkom Robertom S. (29) ukrala je više od milion evra od nemačke kompanije u kojoj je bila zaposlena.

Ona se predala policiji, dok je njen dečko u bekstvu. Kako pišu nemački mediji, Miki je odustala od bekstva, a Robert ju je navodno "vrteo oko malog prsta".

Prema rečima državnog tužioca u Nemačkoj, Mirnesa (42) i Robert S. (29) planirali su veliku pljačku i ukrali 1,25 miliona evra iz kompanije za prevoz novca "Prosegur".

Susret u kafiću u Štutgartu

Mirnesi i jednom od Robertovih saradnika, za kojeg se tvrdi da je organizovao njihov beg, uskoro bi u Štutgartu trebalo da počne suđenje zbog zajedničke krađe.

Nemački mediji navode kako je Mirnesa upoznala Roberta S. u kafiću u Štutgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u "Proseguru", a u nabildovanom šarmeru videla je svoju šansu. Dogovorili su sastanak, prenosi "Dnevni avaz".

Foto: Printskrin/Instagram
 

Sastanku Roberta S. i Mirnese prisustvovao je i Robertov prijatelj Marko I. (45). Muškarci su brzo prionuli na posao i pitali Mirnesu može li od "Prosegura" da ukrade novac, što je ona odbila.

Ali Robert S. nije odustajao: laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac više nikada neće morati da radi.

Robert je, prema optužnici, u roku od dve sedmice uspeo da uveri Mirnesu da počini krivično delo, pišu nemački mediji.

Filmsko bekstvo u "mercedesu"

Dana 14. oktobra 2022. godine Mirnesa je otišla na posao i oko 15 sati je, neopaženo, u kutiju stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 evra. Kasnije je napustila prostorije.

Mirnesu je napolju čekao Robert S. u "mercedesu". Tada počinje njihov filmski beg. Kako navode nemački mediji, rešili su se Mirnesinog mobilnog telefona i odvezli se u Beč, gde ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 evra, a ostatak plena je zadržao. Tokom sledećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju, piše "Avaz".

Robert pretio Mirnesi

Trojac je bio srećan zbog milionske pljačke. Ali novi zajednički život bez finansijskih briga koji je Robert S. obećao Mirnesi brzo se za plavušu pretvorio u pakao. Prema informacijama iz advokatskih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje.

Instagram_mirnesa.s
 

Robert S. više nije želeo da ima ništa s njom. Kad se požalila na to, zapretio joj je.

Na kraju se Mirnesa navodno uplašila, te je pobegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog advokata stupila u kontakt s nemačkim vlastima i najavila da se želi predati.

Nemački mediji podsećaju kako je Mirnesa 23. januara sletela na aerodrom u Štutgart, gde je uhapšena. Dok je Mirnesa u zatvoru, pretpostavlja se kako Robert S. sada sav plen troši sam.

Mirnesin advokat odbio je da komentariše detalje postupka pre početka suđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike