Kolege čuvaju uspomenu na tragično stradalu doktorku Azru: Njihov gest tera suze na oči

22.06.2023

07:20

0

Oni su se odlučili za izgradnju bunara u Africi kako bi izgradili jedno trajno dobro za nju i sačuvali sećanje na sve ono što je predstavljala

Kolege čuvaju uspomenu na tragično stradalu doktorku Azru: Njihov gest tera suze na oči
Azra Spahić - Copyright Printscreen/Facebook/Azra Spahic

U čast stradale doktorke Azre Spahić, koju je pregazio A.B. vozeći automobil pod dejstvom alkohola bez vozačke dozvole, u Africi će biti izgrađen bunar.

Njene kolege s Medicinskog fakulteta su se odlučile za izgradnju bunara u Africi, kako bi izgradili jedno trajno dobro za nju i sačuvali sećanje na sve ono što je predstavljala, prenosi Avaz.

- Azra je bila vesela i mlada devojka puna života, uvek spremna za savetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima. Rečima se ne može opisati koliko je značila svojoj porodici, prijateljima i svojoj lokalnoj zajednici. Cena izgradnje jednog bunara iznosi 2.000 evra. Plan je da se uz pomoć lokalne zajednice sakupi novac za izgradnju jednog bunara. Ostatak prikupljenih sredstava će biti uložen u još neko trajno dobro - naveo je Fatih Ademović na Fejsbuku.

Donacije se mogu ostaviti u jednoj od pet kutija koje će biti postavljene na više lokacija.

Akcija prikupljanja sredstava će trajati 10ndana.

Podsetimo, bahati vozač Armin B. izazvao je saobraćajnu nesreću vozeći "mercedes" bez vozačke dozvole i u pijanom stanju.

Nadzorne kamere snimile su kako se velikom brzinom kretao, a da bi izbegao vozila na šinama, koja su mu blokirala put, skrenuo je u ulicu i udario tri devojke.

Doktorka Azra Spahić (25) je na mestu ostala mrtva, a njena drugarica teško je tada povređena.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike