Dodik: U BiH se ne poštuje konstitutivnost naroda

19.10.2020

15:06 >> 08:16

0

Autor: M. I.

Dodik je istakao da će sa hrvatskim zvaničnicima razgovarati o nepovoljnom delovanju visokih predstavnika i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma

Dodik: U BiH se ne poštuje konstitutivnost naroda
Copyright Foto: Youtube printscreen/N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu, sastao se najpre sa mitropolitom zagrebacko-ljubljanskim Porfirijem i tom prilikom uručio donaciju Vlade RS u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg, koja je oštećena u zemljotresu.

Tom prilikom Dodik je komentarsao predsojeće odvojene susrete sa predsednikom i premijerom Hrvatske, Zoranom Milanovicem i Andrejem Plenkovicem i istakao da će sa hrvatskim zvaničnicima razgovarati o nepovoljnom delovanju visokih predstavnika i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma. “Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član predsedništva Željko Komšić sve ovo vreme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate. Poseta je zvanicna, a ni Džaferoviću ni Komšiću niko ne brani da idu bilo gde”, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Mitropolit Porfirije je rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije poseta nekog stranca nego nekoga ko je blizak.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 časova, a sa Plenkovićem u 17.30.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike