Hrvati i ove godine muku muče sa pijanim turistima: Prvo vršili veliku nuždu usred bela dana u Hvaru, a sad se goli sunčaju na rivi

07.06.2023

15:52

0

Autor: Lj. S.

Kako "Slobodna Dalmacija" navodi, ni eksplicitne scene intimnog odnosa na javnom mestu nisu bile retkost

Hrvati i ove godine muku muče sa pijanim turistima: Prvo vršili veliku nuždu usred bela dana u Hvaru, a sad se goli sunčaju na rivi
Split - Copyright Pixabay

Na hrvatskom primorju i ove godine muče muku sa pijanim i nevaspitanim turistima koji svaki čas prave neki haos.

Prethodnih godina objavljivane su fotografije pijanih gostiju koji nakon burne noći spavaju na rivi ili plaži, neretko ležeći u sopstvenim izlučevinama ili u smeću. 

Kako "Slobodna Dalmacija" navodi, ni eksplicitne scene intimnog odnosa na javnom mestu nisu bile retkost.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske
 

Tako je, navode, jedan gost iz inostranstva, usred bela dana pred mnoštvom građana i gostiju, nasred kamene Pjace na Hvaru skinuo pantalone i obavio veliku nuždu, maltene na ulazu u Turističku zajednicu, odnosno na nekoliko metara od zgrade Arsenala i pozorišta.

Brojna primorska turistička mesta, za one bez kulture, imaju postavljene ploče kojima se upozorava da se moraju poštovati red i mir, ali građani retko kada mogu čuti da je iko od prekršilaca zaista i kažnjen.

Međutim, kako navodi "Slobodna Dalmacija", već početkom juna vidljivo je da "vlasti i njima podređene službe nisu od prošle sezone izvukle nikakve zaključke", pa mnogi strahuju šta će biti do kraja leta, kada sunce udari u glavu mnogo jačom snagom.

Tako je nedavno osvanuo prizor razgolićenog para koji se u poslepodnevnim satima izležavao na travnjaku gradskog parka u Hvaru.

Prolaznici kažu da se po peškirima videlo da su u pitanju gosti poznatog hotela, a po naglasku bi mogli biti iz Londona.

Kazne za takva ponašanja su propisane, a ukoliko nadležni ovog leta na ulicama vide turiste u kupaćim kostimima, uručiće im kaznu u visini 150 evra. 

Ista kazna propisana je i za one koji piju alkohol na javnim mestima, a kazna za šetanje psa bez povoca je u skladu s odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičko lice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike