Akcija "Skver" u BiH – pretresi objekata u Sarajevu i na Palama! Među osumnjičenima i advokati, notari i odbornik

25.05.2023

10:06 >> 10:55

0

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprava, prevara, poreska utaja...

Akcija "Skver" u BiH – pretresi objekata u Sarajevu i na Palama! Među osumnjičenima i advokati, notari i odbornik
Copyright Profimedia

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Squere", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada, počeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprava, prevara, poreska utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog dela i pranje novca, saopšteno je iz SIPA.

Među osumnjičenima u velikoj akciji SIPA su advokati, notari i odbornik u Opštinskom veću Novi Grad Sarajevo, potvrđeno je iz kantonalnog Tužilaštva, prenela je RTRS.

 SIPA će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktivnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti BiH, navodi se u saopštenju.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike