Nema nade za putnike aviona koji se srušio u Hrvatskoj

21.05.2023

14:04

0

U padu aviona na Maloj Kapeli poginuli svi putnici, najverovatnije troje

Nema nade za putnike aviona koji se srušio u Hrvatskoj
Copyright Twitter/ravnateljstvocz

U holandskom avionu koji je pao na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, najverovatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je danas u uviđaju na mestu pada aviona "Cirrus 20" koji sprovodi karlovačka policija i glavni vazduhoplovni istražitelj.

Kako je danas izvestio Državno pravobranilaštvo Hrvatske, "u šumovitom delu Male Kapele na području grada Ogulina traje uviđaj i utvrđivanje svih okolnosti pada aviona 'Cirrus 20'", preneo je portal Index.hr.

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin je sa mesta neserće rekao  za Hinu da su svi putnici u holandskom avionu poginuli, te da je avion jako oštećena olupina koja je osim mehaničkih ostećenja dodatno uništena i u požaru.

On je dodao da se sada radi uviđaj na terenu, nakon čega će uslediti prikupljanje podataka.

"Treba da dobijemo podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali sa pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i nadamo se, odgovor na pitanje šta i zašto se to dogodilo", rekao je Petrin.

On je odbacio kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada aviona loše vreme jer se oni "rukovode samo činjenicama, a loši meteorološki uslovi ne znače automatski da su oni uzrok pada aviona".

Petrin je, takođe, potvrdio da se radi o holandskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Holandije, a da li je tako i ko su putnici utvrdiće se kroz obdukciju koja treba da pruži odgovore i o identitetu žrtava i o tačnom vremenu i uzroku smrti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike