Potresna ispovest mladića (30) kome je majka pomogla da se skine s heroina: "Kada shvatiš da si počeo da varaš i kradeš, onda je gotovo"

20.05.2023

16:20

0

Sviram gitaru i bio sam primeren i odličan učenik. Takođe imam talenat za crtanje a bavio sam se i raznim sportovima, a onda...

Potresna ispovest mladića (30) kome je majka pomogla da se skine s heroina: "Kada shvatiš da si počeo da varaš i kradeš, onda je gotovo"
Ilustracija - Copyright Foto: Pixabay

"U nekoliko navrata pokušao sam da se skinem sa heroina, da budem čist, da imam normalan život ispunjen pesmom i smehom, ali mi to nije polazilo za rukom"", rekao je G.A, tridesetogodišnjak koji je od nekada odličnog i primerenog učenika muzičke škole postao zavisnik od heroina.

Naime, u emisiji pod nazivom "Načisto s Eldarom", voditelj emisije ugostio je tridesetogodinjeg muškarca iz Zenice, bivšeg zavisnika od heroina, koji danas živi normalan život uz pomoć svoje majka.

- Živim u Zenici, imam trideset godina, živim u četvoročlanoj porodici, osnovnu i srednju školu završio sam u Zenici. Uporedo sa osnovnom školom, pohađao sam i muzičku školu. Sviram gitaru i bio sam primeren i odličan učenik. Takođe imam talenat za crtanje a bavio sam se i raznim sportovima - plivanjem, košarkom i odbojkom i u tome sam odličan - počeo je svoje izlaganje G.A, bivši dugogodišnji zavisnik od heroina.

Sve je počelo u srednjoj školi

U srednjoj školi prvi put se susreo sa psihoaktivnim supstancama.

- U srednjoj školi sam se prvi put susreo sa psihoaktivnim supstancama. Družio sam se sa nekim starijim društvom koji su pušili cigarete i marihuanu. U početku sam marihuanu uzimao povremeno, ali nakon kraćeg perioda počeo sam uzimati svakodnevno - objasnio je G.A za Jutjub kanal Avaz TV, dodavši da su u to vreme kod kuće bili prezauzeti svojim obavezama i održavanjem domaćinstva, te je malo bilo vremena za razgovor i veselih momenta.

MUP
 

Bio usamljen sa svojim mislima

Iako priznaje da je u tinejdžerskim danima imao sve što je poželeo, često je bio usamljen.

- Imao sam tada sve što sam želeo, ali sam često bio sam sa svojim mislima, povučen i prepušten sebi, čini mi se nezadovoljan, odbačen, nisam znao da se nosim s tim. Marihuana mi je pomagla da se oslobodim tih osećaja, tako da sam često sam konzumirao marihuanu, međutim kako je vreme prolazilo ona nije bila dovoljna i pojavila se želja da probam nešto drugo. Tako da sam počeo eksprementisati i sa drugim vrstama droga i na kraju sam počeo da konzumiram heroin - priznao je on.

Heroin u njegovom životu

Nakon što mu marihuana više nije bila dovoljna, prešao je na heroin

- Počeo sam svakodnevno da konzumiram heroin. Usledio je jedan stresan period, gde sam se intenzivno drogirao i sve moje misli tada, bile su usmerene na potrebu za novcem. Postao sam svestan da imam problem. U par navrata sam pokušao d a se skinem sa heroina, da budem čist, da imam normalan život ispunjen pesmom i smehom, ali mi to nije polazilo za rukom - dodao je on za Jutjub kanal Avaz TV.

Priznanje roditeljima i pomoć od majke

Kada je uvideo da sam sebi nema snage da pomogne, muškarac je potražio pomoć od svojih roditelja, priznavši im svoj životni problem.

- Priznao sam roditeljima da imam problem i sa čim se svakodnevno suočavam. I uz majkinu pomoć javio sam se na lečenje u Zavod za bolesti zavisnosti. Uključen sam u program i dobio sam svu potrebnu pomoć i podršku od strane stručnog tima Zavoda. Majka je moja najveća podrška, i da nisam imao razumevanja sa njene strane ko zna gde bih sada bio - ispričao je muškarac koji priznaje da je tek sada, kada se vratio gitari i crtanju shvatio koliko nije koristio svoj potencijal upravo zbog heroina. Takođe priznaje da mu je želja da se zaposli i jednog dana osnuje zdravu porodicu.

Za kraj dodaje da želi da mladi znaju da retroaktivno drogiranje vodi u propast.

- Ti to ne želiš, ali kada shvatiš da si počeo da varaš, kradeš i da se budiš misleći na drogu onda tek shvatiš šta je prava zavisnost, ali mnogima tada bude kasno - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike