Hrvatska voditeljka šokirala javnost: "Tumor je veliki, Mirelu su poslali kući da beba umre u njoj"

04.05.2022

20:01

0

Autor: 24sedam

Hrvatska televizijska novinarka i voditeljka Ivana Paradžiković (41) podelila je na svom Instagram profilu potresnu priču prijateljice Mirele

Hrvatska voditeljka šokirala javnost: "Tumor je veliki, Mirelu su poslali kući da beba umre u njoj"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hrvatska televizijska novinarka i voditeljka Ivana Paradžiković (41) podelila je na svom Instagram profilu potresnu priču prijateljice Mirele i zamolila za pomoć. Naime, kako je napisala, njena prijateljica koja je trudna, nakon redovnog pregleda kod ginekologa saznala je da njena beba ima tumor.

- Ovo je moja prijateljica. U šestom mesecu trudnoće. 25 nedelja sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Poslednjih četiri nedelje je toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve. Ako kojim slučajem preživi bit će s teškim prirođenim telesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritiska mu mali mozak. Praktično je veći od njega samog  - započela je Ivana, pa dodala:

- Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti poslali su kući da ćeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je doktorka šapnula ispod glasa je: "Neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu".

Poput nekog kriminalca. Da moli u drugoj državi da joj lekari pomognu jer u njenoj domovini ne mogu! Ne žele?

Foto: printskrin/Instagram/ivanaparadzikovic
 

U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nito neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.

Ali, pitam se taj neko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oći trudnicu koja treba čekati mesecima da joj dete premine u trbuhu?!

Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra..da je stala pred kameru. Želela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju?

Vašu suprugu, sestru ili možda kćerku?

Koja od nas je sledeća?

- Molim vas pomozite! Delite. Nemojte da ostane sama - poručila je Ivana.

"Rađala mrtvo dete devet sati"

Ivanina prijateljica nije jedina žena koja se susrela s ovim vestima, a mnoge žene su u znak solidarnosti odlučile da istupe i ispričaju i svoju priču.

Foto: printskrin/Instagram/ivanaparadzikovic
 

 

- Svaki pregled u Petrovoj je obavljao drugi doktor, na nijedno pitanje nije dobila odgovor. Isto joj je njen ginekolog tako rekao za Sloveniju. Na kraju je to dete umrlo u njoj i tek sledeći dan je krenuo porođaj. Devet sati je rađala mrtvu bebu. Ali tu nije kraj. Nakon toga čekaš i boriš se za rodni list jer svatko tumači na svoj način. Onda čekanje dok možeš preuzeti telo jer nema svako grobnicu u Zagrebu pa čekaj dok se "skupi dovoljan broj". Taj dan kad je ona ležala u Petrovoj s mrtvom bebom u utrobi nisam bila normalna. Mislim da me je tad stvarno prebacilo na nekakvu besnoću. Urlala sam na rođaka (HDZ) da ću ga satreti ako ga slučajno vidim da se uslikao na Hodu za život - ispričala je druga žena čija je poznanica prošla kroz ceo haos.

Reakcije na društvenim mrežama

Nakon ove objave mnogi korisnici Instagrama javili su se sa rečima podrške, a bilo je i onih koji smatraju da se može desiti da je u pitanju bila i pogrešna dijagnoza, što nije redak slučaj ni u Srbiji ni u Hrvatskoj.

- Mi smo zatucana zemlja i tačka… Kad ćemo napokon imat pravo izbora za sve - samo je  jedan  od komentara. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike