Učenici zagrebačke škole zlostavljali dečaka s posebnim potrebama!

19.05.2023

12:51

0

Škola tvrdi da su postupili u skladu sa svim protokolima i da su obavestili sve nadležne službe

Učenici zagrebačke škole zlostavljali dečaka s posebnim potrebama!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenici jedne osnovne škole u Zagrebu objavili su na društvenim mrežama fotografiju obnaženog dečaka sa posebnim potrebama, čiji otac tvrdi da je škola htela da zataška ceo slučaj, što direktorka negira. 

"Objavili su sliku mog golog deteta na Facebooku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine go, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dete koje je bolesno, on je to učinio i oni su objavili njegovu fotografiju", ispričao je otac bolesnog dečaka za zagrebački Jutarnji list. 

Direktorka škole negira tvrdnje oca o zataškavanju i kaže da je upravo nakon njihove reakcije fotografija učenika, koji pohađa poseban razred i ima zdravstvene probleme, uklonjena s društvenih mreža. 

Škola tvrdi da su postupili u skladu sa svim protokolima i da su obavestili sve nadležne službe, uključujući i Centar za socijalnu zaštitu. 

"Učenici i njihovi roditelji su pozvani na razgovor da bi im se ukazalo na štetnost takvog ponašanja, a preduzete su i pedagoške mere", rekla je direktorka škole u kojoj se incident dogodio. 

Dodala je da se radi o učenicima koji nisu iz istog razreda te da su, kako ih je nazvala, zlostavljači pokazali kajanje zbog svog postupka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike