Crna Gora: DIK potvrdio još šest lista za parlamentarne izbore

18.05.2023

20:40

0

Partije i koalicije kojima su vraćene liste imaju 48 sati da otklone nedostatke

Crna Gora: DIK potvrdio još šest lista za parlamentarne izbore
glasačka kutija - Copyright Pixabay

Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je i proglasila danas još šest izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore 11. juna, dok su dve vraćene na doradu.

Potvrđena je lista Pokreta Evropa sad, na čijem je čelu predsednik partije Milojko Spajić. Sa njima će na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna nastupiti i Ujedinjena Crna Gora i Stranka pravde i pomirenja, prenosi RTCG.

DIK je potvrdio i listu koalicije "Za budućnost Crne Gore", koju čine Nova srpska demokratija, DNP i Radnička partija, predvodi Milan Knežević, saopšteno je Portalu RTCG iz DIK-a.

Potvrđena je i lista Albanskog foruma, čiji je nosilac Nik Đeljošaj, kao i lista "Za tebe", koju čine SNP i Demos, a predvodi je Vladimir Joković.

Utvrđena je i lista Preokreta koju predvodi Srđan Perić, kao i lista "Albanske alijanse", na čijem je čelu Genci Nimanbegu.

Vraćena je na doradu lista koju čine Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Prava Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, a na čelu sa Dejanom Vukšićem.

Na listi se ne nalazi najmanje 30 odsto kandidata manje zastupljenog pola (žena) i fale 294 potpisa podrške građana.

I lista Crnogorske građanske akcije vraćena je na doradu. Toj listi nedostaju 33 izjave o prihvatanju kandidature i 1.324 potpisa podrške.

Partije i koalicije kojima su vraćene liste imaju 48 sati da otklone nedostatke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike