Poplave u Hrvatskoj napravile haos: Zagorje u problemu zbog obilnih padavina, poplavljena opština Kistanje (FOTO/VIDEO)

16.05.2023

23:31

0

Obilne padavine i aktiviranje klizišta izazvali su probleme u saobraćaju na području Krapinsko-zagorskog okruga, a voda je odnela i pešački drveni most

Poplave u Hrvatskoj napravile haos: Zagorje u problemu zbog obilnih padavina, poplavljena opština Kistanje (FOTO/VIDEO)
poplave prave velike probleme širom Hrvatske - Copyright Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Obilne padavine i aktiviranje klizišta izazvali su probleme u saobraćaju na području Krapinsko-zagorskog okruga, a voda je odnela i pešački drveni most u Donjoj Stubici. 


Prema informacijama iz lokalne Županijske uprave za puteve, zbog aktiviranja novoformiranog klizišta u Globočcu, za sav saobraćaj vozila zatvorena je dužina kolovoza u dužini od približno 50 metara između Marije Bistrice i Zagrebačke županije, prenosi Hina.
Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 


Velika količina padavina odnela je drveni most u Donjoj Stubici. Reč je o privremenom drvenom mostu za pešake, što je privremeno rešenje jer se na toj lokaciji gradi novi most.

 

 

Meštani objavljuju fotografije i informacije sa terena na društvenim mrežama. Prema ovim informacijama, deo puta koji povezuje Andraševac i Oroslavje je pod vodom i saobraćaj je trenutno u prekidu.

Pojedini delovi Krapine imaju problema sa snabdevanjem električnom energijom. Usled jakog vetra palo je nekoliko stabala koja su pokidala električne vodove. Ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 


Zbog izbijanja podzemnih voda koje su večeras izazvale plavljenje aktiviran je Štab civilne zaštite opštine Kistanje, a najugroženije je naselje Torbice i put od Macura prema Nuniću, saopštila je Direkcija civilne zaštite MUP RH.

 

 


U naselju Torbice poplavljene su dve kuće iz kojih vatrogasci DVD-a Kistanje i Šibenika ispumpavaju vodu dok se oko ostalih objekata postavljaju vreće s peskom. 

Šef okružnog Štaba civilne zaštite i vatrogasni zapovednik Darko Dukić naveo je da je zbog poplava zatvoren i glavni put kroz Kistanje.

On je naveo da je na nekim mestima voda duboka i do dva metra, kao i da su vatrogasci imali nekoliko intervencija izvlačenja automobila s poplavljenjih delova puta.

Dukić je istakao da je ugrožena cela Zagora, kao i da će službe civilne zaštite dežurati celu noć, prenela je hrvatska agencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike