Stravični prizori sa hrvatskih ulica: Poplavljeni gradovi, bujice nose sve pred sobom - automobili zarobljeni u vodi (VIDEO)

18.11.2022

10:40

1

Autor: S.Č.

Moguće je poplavljivanje i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdevanja vodom, navodi se u upozorenju izdatom u Hrvatskoj

Stravični prizori sa hrvatskih ulica: Poplavljeni gradovi, bujice nose sve pred sobom - automobili zarobljeni u vodi (VIDEO)
Copyright Printskrin/facebook/Kanal Ri

Širom Hrvatske su poplave, a Džavni hidrometeorološki zavod najavio je jake padavine, dok se na Jadranu očekuje i grmljavina.

Tako su već od ranog jutra potopljeni delovi Kvarnera poput Malinske na Krku, Crikvenice i Novog Vinodolskog, prenosi 24sata. 

- Od Novog Vinodolskog do Crikvenice vozi se 30 km/h, vozimo u koloni, obilna je kiša, svuda su bujice vode i šljunka - javio je jedan meštanin.

 

 

DHMZ je takođe najavio kako se smirivanje nevremena očekuje u poslepodnevnim satima na Jadranu, ali za sutra je upaljen i meteo-alarm.

- Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdevanja vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolovozima - stoji u upozorenju.

 


I u Srbiji na snazi žuti meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će sutra cela Srbija biti u žutom meteo-alarmu zbog padavina koje će za 12 časova biti veća od 20 litara po metru kvadratnom. 

Od danas do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine koje mogu izazvati poplave i otežano kretanje saobraćaja.

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike