Dva mladića iz Hrvatske bila nerazdvojna pre tragedije: Sada jednog sahranjuju, a drugom određen pritvor

15.05.2023

20:11

0

Sudija Županijskog suda u Bjelovaru odredila je 17-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i opasnosti od uticaja na svedoke

Dva mladića iz Hrvatske bila nerazdvojna pre tragedije: Sada jednog sahranjuju, a drugom određen pritvor
Hrvatska policija - Copyright Printscreen / Youtube / AlJazeera

Tinejdžera (17) kog sumnjiče za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom danas će ispitati i odlučiti o istražnom zatvoru. Sutra će biti sahranjen dečak koji je preminuo ispred lokala u Kostanjevcu Riječkom.

Ni dva ne kilometra dele dve porodice koje je slučaj iz Kostanjevca Riječkog zavio u crno. Šta je krenulo po zlu pitaju se stanovnici naselja Sudovec i Pofuki, u kojima su do juče živela dvojica nerazdvojnih prijatelja. Mlađi 16-godišnji učenik 2. razreda je u navodnom obračunu u nedelju oko 1.20 sati teško povređen i ubrzo je preminuo od povreda.

Za njegovu smrt je osumnjičen godinu dana stariji prijatelj iz susednog naselja Pofuki, koji je pritvoren i predat pritvorskom nadzorniku zbog nanošenja teških povreda sa smrtnim ishodom.

Koprivničko-križevačka policija je saopštila da je dovršila prijavu protiv 17-godišnjeg osumnjičenog.

Sudija Županijskog suda u Bjelovaru odredila je 17-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i opasnosti od uticaja na svedoke.

Osumnjičeni je godinu dana stariji od pokojnika, koji će biti sahranjen u utorak na mesnom groblju u Gornjoj Rijeci. Porodica preminulog mladića nije želela da komentariše strašni događaj koji je šokirao roditelje, brata i sestru, kao i ostale brojne članove porodice koja živi u Sudovcu.

S druge strane, u ni dva kilometra udaljenom naselju Pofuki, koje ima puno manje stanovnika od Sudovca, zgroženi su činjenicom da je iz njihovog sela osumnjičen 17-godišnji mladić i to za smrt nerazdvojnog prijatelja.

Blizak član porodice osumnjičenog uz suze je ispričao da samo Bog zna šta je krenulo po zlu, piše 24 sata.hr.

- U subotu ih je baka osumnjičenog odvezla u Kostanjevac Riječki i u prvi tren su rekli kako ne idu na feštu, već u gostionicu na bilijar. Kasnije su se predomislili i završili na proslavi rođendana. Šta se dogodilo, ne znam. Jedino znam da su bili od malih nogu nerazdvojni. Svaki slobodan trenutak su provodili ili kod nas ili kod porodice preminulog mladića. Zajedno su išli u istu školu. Pokojnik u drugi, a osumnjičeni u treći razred. Ovo je takav šok i bol za sve, a posebno za porodicu preminulog - rekao je blizak član porodice dok su mu se suze slivale niz lice.

Dodaje kako ne može ni da pretpostavi u kakvoj su patnji roditelji i porodica pokojnog mladića koje su dobro poznavali.

U nedelju je na zgradi dobrovoljnog vatrogasnog društva Sudovec podignuta crna zastava, jer je pokojni mladić od malih nogu bio član društva kao i njegov otac i tri strica.

Poznanici su zapalili fenjere i nemo stajali ispred DVD-a.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike