Vešović: Odluka da PzP izađe iz DF je iznenađenje, pokazuje novu vrednost

15.05.2023

15:33

0

DNP i NSD neće dramatično izgubiti podršku, jer ne veruje da bi je oni doneli ovako ozbiljnu odluku, da su bili svesni da će doneti ozbiljnu političku štetu

Vešović: Odluka da PzP izađe iz DF je iznenađenje, pokazuje novu vrednost
Untitled - Copyright Foto: Facebook/Demokratski front

Novinar iz Podgorice Marko Vešović ocenio je da je odluka da Pokret za promene (PzP) na predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori ide samostalno, iznenađujuća, jer nije bilo "javnog sukoba", ali da to pokazuje novu vrednost na političkoj sceni Crne Gore.

"Iznenađujuća odluka, jer nije bilo javnog sukoba koji bi ukazao na takav epilog, a u crnogorskoj političkoj praksi, nažalost, obično prilikom nekih podela u partijama ili koalicijama prethodi opšta javna polemika. To je iskorak, jer nije bilo teških reči i to što se Demokratski front prilično mirno razišao bez trzavica i tenzija, pokazuje novu vrednost na našoj političkoj sceni" rekao je Vešović za Tanjug. 

Po njegovom mišljenju, Demokratska narodna partija i Nova srpska demokratija će biti zajedno na listi, ali PzP definitivno ide samostalno, jer su oni  već predali listu čiji će nosilac biti Nebojša Medojević. 

Podsetio je da PzP nije izašao na izbore samostalno od 2009. godine, kada su održani parlamentarni izbori i kada su dobili pet poslaničkih mandata i tada se govorilo da je to prilično loš rezultat za njih, jer su na izborima 2006. godine imali mnogo bolji rezultat.

"Tada su bili deo koalicije, a sada nije lako predvideti kolika je njihova prava politička težina u Crnoj Gori, ovo će biti prilika da nakon 14 godina vidimo mogu li napraviti ozbiljne rezultate, ili će se preseliti na marginu političke scene", poručio je Vešović.

Po njegovim rečima DNP i NSD neće dramatično izgubiti podršku, jer ne veruje da bi je oni doneli ovako ozbiljnu odluku, da su bili svesni da će doneti ozbiljnu političku štetu.

Rekao je da odlaganja izbora neće biti, definitivno će biti održani 11. juna.

"Neuobičajeno je kratka kampanja, ali treba imati u vidu da su predsednički izbori održani skoro, tako da je Crna Gora permanentno u stanju predizborne kampanje, što pravi ozbiljne probleme, jer je u javnosti prisutna visoka politizacija svih društvenih tema. Kampanja traje u neformalnom obliku i ovo je samo formalizacija, tako da do 25. maja najkasnije možemo očekivati pravu kampanju", rekao je on, i dodao da, po njegovom mišljenju, može se očekivati od 12 do 15 učesnika na izborima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike