Kraj Demokratskog fronta posle 11 godina: Mandić - "Među nama nema svađe, sukoba, razlika"

14.05.2023

21:17

0

Na predstojeće parlamentarne izbore Nebojša Medojević izlazi sam, dok će Andrija Mandić i Milan Knežević najverovatnije nastupiti u koaliciji

Kraj Demokratskog fronta posle 11 godina: Mandić - "Među nama nema svađe, sukoba, razlika"
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Facebook / Demokratski front

Demokratski front više ne postoji. Lideri političkog pokreta u Crnoj Gori, koji su činili Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića i Pokret za promene Nebojše Medojevića, odlučili su da političku borbu, posle 11 godina, nastave samostalno.

Na predstojeće parlamentarne izbore Nebojša Medojević izlazi sam, dok će Andrija Mandić i Milan Knežević najverovatnije nastupiti u koaliciji.

Lideri Demokratskog fronta kao svoj najveći uspeh podvlače pobedu na avgustovskim izborima 2020. godine i obaranje DPS-a i Mila Đukanovića sa vlasti.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Lideri Demokratskog fronta nastaviće političku borbu pojedinačno, rekao je lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i tako posle 11 godina, označio kraj te koalicije. Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević i lider Demokratske narodne parije (DNP) Milan Knežević demantovali su navode da je bilo sukoba među liderima Fronta. 

- DF je doneo odluku da konstituenti DF-a idu različitim putevima ka istom cilju - rekao je Mandić na konferenciji za medije.

Kaže i da svoju borbu nastavljaju dalje. Ističe i da je cilj trojice lidera da Crna Gora bude ujedinjena.

- Važno nam je da ljudi koji podržavaju DF znaju da među nama nema svađe, sukoba, razlika - kazao je Mandić.

Medojević: PzP ide samostalno

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kazao je da su imali različite političke stavove i interese, ali su imali zajednički cilj da se ujedine srpski i crnogorski svijet.

Printscreen/YouTube/Adria Tv Montenegro
 

 

- Misija DF-a je ostvarena Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori su pomireni - kazao je Medojević.

Da nije bilo DF-a, kako kaže Medojević, ne bi bilo promena u Crnoj Gori.

- Bilo je to divno putovanje sa mojim prijateljima. Ako se ne slažemo oko nekih svari to je daleko manje od onoga oko čega se slažemo i kroz šta smo prošli... Misija je ostvarena, Đukanović i DPS su pali - kazao je Medojević.

Knežević: Nikakvih sukoba nije bilo

Lider DNP-a Milan Knežević kaže da obračun sa zaostavštinom DPS-a treba svima da bude cilj.

U DF-u su, kako kaže, posle avgustovskih izbora 2020. počela razmišljanja o tome kako da se prilagode novim političkim okolnostima. Tražili su, navodi on, modalitete i ovo danas predstavlja kraj istorijskog putovanja koje će trag ostaviti u prethodnoj deceniji.

Profimedia
 

 

- Uveren sam da će trag nastaviti da ostavlja i u narednim decenijama. Svidelo se to nekome ili ne, DF je pobedio DPS - kazao je Knežević.

On je saopštio i da nisu tačni medijski navodi da je među liderima DF-a došlo do sukoba zbog raspodele mandata i funkcija.

- Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo niti će biti - poručio je Knežević.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike