U Andrijevici i Petnjici oduzeti puške, karabin i pištolj: Policiji prijavio komšiju da preti putem SMS poruka

10.05.2023

15:06

0

Postupajući po prijavi, policijski službenici Stanice policije Petnjica izašli su na lice mesta

U Andrijevici i Petnjici oduzeti puške, karabin i pištolj: Policiji prijavio komšiju da preti putem SMS poruka
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici policije u Andrijevici su, postupajući po naredbi sudije Osnovnog suda iz Berana, pretresli porodične kuće V. V. u mestu Trepča, koji je prethodno procesuiran zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, i pronašli dva komada vatrenog oružja.

Policija je saopštila da su pronađeni lovački karabin i lovačka puška za koje je ovo lice posedovalo oružne listove. Oružje je, međutim, preventivno oduzeto.

Osim toga, policiju u Petnjici jedna osoba je obavestila da njen komšija šenluči u blizini svoje porodične kuće u mestu Donja Vrbica i da joj je putem SMS poruka upućivao preteće i uvredljive reči.

Postupajući po prijavi, policijski službenici Stanice policije Petnjica izašli su na lice mesta i obavili razgovor sa Đ. A. (70), koji je tom prilikom predao lovačku pušku za koju nije posedovao oružni list, kao i pištolj marke CZ kalibra 7,65 mm.

Protiv Đ. A. je u redovnom postupku, po nalogu tužioca, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike