Objavljeni ekskluzivni snimci rušenja Starog mosta u Mostaru: Zagreb se od ovog zločina nikada nije ogradio (VIDEO)

07.05.2023

13:06

0

Autor: 24sedam

Sadržaj materijala svedoči da je Stari most s kompletnim istorijskim jezgrom granatiran i srušen

Objavljeni ekskluzivni snimci rušenja Starog mosta u Mostaru: Zagreb se od ovog zločina nikada nije ogradio (VIDEO)
Copyright Youtube/historija.tv printscreen

Jedinstvena organizacija boraca grada Mostara (JOB) i Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara objavio je ekskluzivan snimak, koji nije objavljen proteklih 30 godina, sve do danas, granatiranja i rušenja Starog mosta u Mostaru 8. i 9. novembra 1993. godine.

Kako potvrđuju video snimci, granatiranje Starog mosta snimala je posada Hrvatske vojske sa utvrđenja na kulama brda Hum iznad grada.

- Granatiranje Starog mosta snimala je posada Hrvatske vojske sa utvrđenja na kulama brda Hum iznad grada. Njihova kamera u kontinuitetu prati putanje više od 50 projektila koje ispaljuje tenk HVO sa lokaliteta Stotine, tada lociranog na zapadnoj strani Bulevara iznad mostarskog naselja Kolonija, navodi se u saopštenju.

Dodaju da sadržaj snimljenog materijala nedvosmisleno svedoči da je Stari most s kompletnim istorijskim jezgrom granatiran i srušen.

- Iako je Haški sud u pravosnažnoj presudi Šestorici 2017. godine jasno definisao da je Stari most razoren granatama iz tenka s položaja HVO-a, filmski materijali koje posedujemo su zapečatili i udarili pečat na sramotnu ulogu nalogodavaca ovog zločina od kojeg se zvanični Zagreb i hrvatska struktura vlasti u Mostaru i Hercegovini nikada nisu ogradili, poručili su.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike