Strašne scene iz Sarajeva: Majka učenika pretukla drugog dečaka, bacila ga niz stepenice i tražila da poljubi patike njenom sinu (FOTO)

05.05.2023

22:17

0

Iz Odeljenju za informisanje javnosti MUP-a Kantona Sarajevo su reklili da pre ponedeljka ne mogu ni potvrditi ni demantovati ove informacije

Strašne scene iz Sarajeva: Majka učenika pretukla drugog dečaka, bacila ga niz stepenice i tražila da poljubi patike njenom sinu (FOTO)
Copyright Profimedia

U mnoštvu loših vesti poslednjih nekoliko dana, danas je na Fejsbuku obelodanjen slučaj nasilja od 27. aprila koji se navodno dogodio u jednoj sarajevskoj osnovnoj školi. Prema navodima ujaka pretučenog dečaka, majka drugog deteta je brutalno pretukla devetogodišnjeg D.R. - u prostorijama škole.

Iz Odeljenju za informisanje javnosti MUP-a Kantona Sarajevo su reklili da pre ponedeljka ne mogu ni potvrditi ni demantovati ove informacije odnosno u kojoj je fazi istraga.

U nastavku prenosimo Fejsbuk status koji govori o nasilju koje se dogodilo prošle sedmice u Osnovnoj školi Saburina na području sarajevske Opštine Stari Grad.

-  U četvrtak, 27. aprila 2023., u hodniku jedne od OŠ u Sarajevu pretučen je D.R., učenik četvrtog razreda, od strane roditelja učenika iz njegovog odeljenja. Nakon završetka nastave, D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dečaka iz njegovog odeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada je pokušao da se ispravi tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos. Nakon toga uhvatila je dečaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje deteta joj nije bilo dovoljno. Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan. Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D.R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je naterala i na to poniženje.

Taj dan kada su došli kući, D.R. je po preporuci doktora trebao da odmara, te pokušava zaspati. Ubrzo se budi uznemiren jer je sanjao majku tog dječaka kako dolazi da pobije njega i njegovu porodicu. Ustao je i provjeravao da li su sva vrata na kući zaključana. Par dana poslije D.R. se trzao i branio u snu (dizao ruke u visini glave), prenosi Klix. Vjerovatno vas zanima šta je razlog da se neko odluči da fizički nasrne i povrijedi dijete od devet godina, ukoliko za takvo nešto i može postojati razlog, jer je sami čin nehuman i neshvatljiv. I da se nešto dogodilo između djece postoje prihvatljivi načini na koji se problem trebaju rješavati. Pored fizičke boli, nanesena je duševna bol djetetu, njegovim roditeljima i cijeloj porodici. Svi proživljavaju nezapamćen stres, bol, tugu i traumu.

Pretila mu je da ne sme nikom reći o ovome i da će ubiti i njega i njegovu porodicu. Svoje nasilje završila je govoreći da se ne boji njegovih roditelja, Tom događaju prisustvovalo je dvoje dece iz odeljenja, od kojih je jedno pobeglo nakon što je D.R. ošamaren.

Drugo dete je u strahu posmatralo događaj i nije smeo da reaguje zbog pretnji ‘da se ništa nije dogodilo’. Nakon što je s svojim sinom napustila školu D.R. se vratio u učionicu.

Učiteljica je ugledala pretučenog, uplakanog, i krvavog dečaka i pitala šta se desilo. Zbog prethodnih pretnji, od straha nije smeo da kaže, ali na insistiranje učiteljice ispričao joj je šta se desilo. D.R. majka je odmah pozvana u školu. Kada je ugledala svog sina u tom stanju, zbog jake uznemirenosti, direktorka joj je donela tabletu za smirenje. Zatim je majka kontaktirala policiju i hitnu pomoć.

Policija je napravila policijski izveštaj, a dete nakon što je pregledano od strane hitne odmah je odvezeno na KUM. Nakon pregleda više doktora dečaku je neuropsihijatar tu veče propisao tablete za smirenje, i uputio na dalji rad s psihologom. Sutradan zbog vrtoglavice odlaze pedijatru, a on ga šalje na snimanje vratne kičme. Ortoped utvrđuje da dečak ima povredu vratnih mišića, podlive krvi u predelu leđa, pa su mu stavili okovratnik.

Taj dan kada su došli kući, D.R. je po preporuci doktora trebao da odmara i da pokuša da zaspi. Ubrzo se budi uznemiren jer je sanjao majku tog dečaka kako dolazi da pobije njega i njegovu porodicu. Ustao je i proveravao da li su sva vrata na kući zaključana. Par dana posle D.R. se trzao i branio u snu, prenosi Klix.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike