Medved u Sloveniji napao čoveka dok je šetao sa psom

26.04.2023

14:07

0

O incidentu je obavešteno i Ministarstvo prirodnih resursa i prostora, koje je i nadležno za sprovođenje daljih mera u vezi sa medvedom

Medved u Sloveniji napao čoveka dok je šetao sa psom
Copyright Pixabay

Slovenačka policija je u sredu ujutro oko 7.30 primila dojavu o napadu medveda na Vrhu nad Želimljem. Medved je napao čoveka koji je šetao sa psom i još jednom osobom šumom.

Prema saznanjima POP TV, medved je 57-godišnjeg muškarca ugrizao za nogu. 

O incidentu je obavešteno i Ministarstvo prirodnih resursa i prostora, koje je i nadležno za sprovođenje daljih mera u vezi sa medvedom.

-Nakon razgovora sa policijom, Institutom za šumarstvo i lovačku porodicu, stručna služba je donela odluku da, u skladu sa dosadašnjom praksom, ne predlaže interventno gađanje niti pokreće potragu. Incident se dogodio u šumi i ne u blizini naselja, a lov na nepovređenog medveda bio bi rizičan - saopštilo je ministarstvo.

Dodali su da povećan broj mrkih medveda dokazano izaziva veći nivo sukoba, zbog čega je nedavno doneta odluka da se višak medveda selektivno uklanja iz prirode.

-Ministarstvo će nastaviti da se zalaže za što delotvorniji sistem obeštećenja i unapređenje zaštitnih mera zaštite imovine i aktivnosti koje doprinose visokom nivou suživota sa mrkim medvedom -  objasnili su oni.

-Pomno ćemo pratiti područje napada narednih dana, u saradnji sa svim institucijama, a u slučaju ponovnog pojavljivanja medveda biće preduzete odgovarajuće mere - dodaju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24.ur

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike