Dok kriminalci slobodno šetaju Crnom Gorom, pravosuđe vodi hajku protiv nevinog Mila Božovića!

14.04.2023

22:16

0

Advokat Miroje Jovanović, rekao je da SDT, ni nakon tročasovnog saslušanja, nije predočio nikakve dokaze da su počinjena krivična dela

Dok kriminalci slobodno šetaju Crnom Gorom, pravosuđe vodi hajku protiv nevinog Mila Božovića!
milo božović - Copyright YouTube/Adria Tv Montenegro

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor do 30 dana predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću.

Skandalozna hajka SDT-a i pravosuđa protiv Mila Božovića koja je počela jučerašnjim privođenjem i pretresom porodične kuće i službenih prostorija nastavljena je današnjim određivanjem pritvora od 30 dana predsedniku Opštine Budva.

Tim povodom, Božovićev advokat Miroje Jovanović, rekao je da SDT, ni nakon tročasovnog saslušanja, nije predočio nikakve dokaze da su počinjena krivična dela za koja ga sumnjiče, te da nema mesta krivičnom progonu protiv njega.

Predsednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, istakao je za IN4S sve probleme koji su nastali u Opštini zbog ove odluke SDT-a.

On kaže da je određivanjem neosnovanog pritvora predsedniku Opštine Budva izvršena blokada rada lokalne uprave.

Printscreen/Facebook/RTCG
 

- Imajući u vidu da Opština nema izabrane potpredsednike koji mogu da vrše njegova ovlašćena, osnovno funkcionisanje Opštine Budva je faktički nemoguće. Od ovog trenutka ne postoji ovlašćeno lice koje može da potpiše isplatu zarada, transfere javnim ustanovama, socijalne pomoći, naknade novorođenčadima i druga prava čije ostvarivanje vrši lokalna samouprava. Opštinska preduzeća neće dobiti trasfere zbog čega je isplata zarada nemoguća kao i njihovo funkcionisanje i nabavka sredstava za rad. Veliki broj porodica se zbog ovoga dovodi u težak položaj. Umjesto pritvora, postoje druge mjere obezbjeđenja a to su zabrana napustanja države ili grada i samim tim omogućavanja zakonskog prava da se predsjednik opstine brani sa slobode- kaže Jovanović u izjavi za portal In4s.

Glavna zamerka u postupanju pravosudnih institucija, medija i drugih društvenih činilaca, dodaje on, jeste što je u ovom slučaju došlo do narušavanja principa poštovanja prezumpcije nevinosti.

skupstina.me
 

- Milo Božović ne mora da dokazuje nevinost, ona se pretpostavlja, dok pravosudni organi moraju da dokažu krivicu za optužbe koje su izneli. Senzacionalističkim pretresom kuće, službenih prostorija i lišavanjem slobode apsolutni je dokaz da se radi o političkom progonu funkcionera Demokratskog fronta i da je ovo jedan u nizu napada na nas koji su započeli 2015. godine tzv “državnim udarom”. Prema Božoviću koji se 30 godina borio protiv kriminalnog režima DPS, postupa se na krajnje nekorektan način jer se nije on nalazio na čelo kriminalnih grupa svih ovih godina već Milo Đukanović. Isti onaj koji se trenutno nalazi u Dubaiu i tamo troši novac sa off shore računa koji je opljačkao od građana za ove tri decenije - ističe Jovanović.

Dakle, akcija SDT-a protiv nevinog Božovića nastupila je u trenutku kada, još uvek, ne postoji nikakva tužilačko-policijska akcija protiv i te kako poznatih osvedočenih kriminalaca koji borave, kako u Budvi, tako i u ostalim gradovima Crne Gore. O onom najpoznatijem koji se ovih dana baškari u Dubaiju, i da ne govorimo.

Dalje, svedoci smo da zarobljeno crnogorsko pravosuđe ostaje i dalje pasivno prema eklatantnim primerima korupcije i organizovanog kriminala koji su premrežili ovu državu.

Interesantno, još uvek niko nije odgovarao zbog zaplijenjenog kokaina u magacinima Volija, dok su stvarni šverceri narkoticima i cigaretama i dalje na slobodi.

Pozivamo sve političke aktere u državi da hitno pristupe neophodnim reformama u tužilaštvu i sudstvu kako bi se Crna Gora oslobodila iz ralja organizovanog kriminala i korupcije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: In4S

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike