"Gori" hrvatski politički vrh: Plenković optužio Milanovića za šmrkanje, ovaj mu odbrusio da "ne može dva skleka da uradi"

14.04.2023

14:36

0

Nastavljaju se obračuni Milanovića i Plenkovića

"Gori" hrvatski politički vrh: Plenković optužio Milanovića za šmrkanje, ovaj mu odbrusio da "ne može dva skleka da uradi"
Milanović i Plenković - Copyright Profimedia

Nakon kraćeg zatišja zbog uskršnjih praznika hrvatski predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, ponovo su pokrenuli javna prepucavanja, ovog puta zbog nedavne spekulacije švedskih medija da je predsednik Vlade Hrvatske viđen da zameni generalnog sekretara NATO Jesna Stoltenberga.

Milanović je juče novinarima nakon svečane sednice povodom 30. godišnjice osnivanja jedne opštine, na pitanje novinara šta misli da li će Plenković otići u Brisel, odgovorio da bi premijer trebalo o tome da se lično izjasni i da kaže da li je to tačno ili ne.

Profimedia
 

- To govori čovek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovek koji želi javnosti da kaže informacije o meni, a u suštini me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije projektuje pa onda to što njega muči, govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. Ima sindrom šmrkanja. To je dosta važno - rekao je Plenković novinarima.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u najkraćem roku odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, i predsedniku izvršne vlasti porucio da je anemičan i bez kondicije da ni dva skleka ne može da napravi.

- Anemični, ne može dva skleka da napravi i onda komentariše tuđa fizička svojstva. Ja to ne radim. Ja imam problema s alergijama, imam ih celi život i šmrcaću i dalje. On će se nekome rugati, ne može dva skleka da napravi, tri čučnja - rekao je Milanović.

A na to što je Plenković rekao da je predsednik države zavidan, Milanović je rekao: "Na čemu da mu zavidim? Na glupostima koje priča, na zaštiti kriminalaca i sumnjivih tipova? Ja mu ne zavidim na tome. Ja to nisam radio", preneli su hrvatski mediji.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike