Određen pritvor policajcu koji je pijan vozilom sleteo sa kolovoza, pa potom pretukao čoveka koji je hteo da mu pomogne

05.04.2023

22:37

0

On je nesrećnom čoveku naneo teške telesne povrede

Određen pritvor policajcu koji je pijan vozilom sleteo sa kolovoza, pa potom pretukao čoveka koji je hteo da mu pomogne
Hrvatska policija: Ilustracija - Copyright profimedia

Sudija zagrebačkog Okružnog suda odredio je jednomesečni istražni zatvor policajcu (41) koji je prošle subote u Susedgradu u pijanom stanju sleteo sa kolovoza i potom pretukao 58-godišnjaka koji mu je pritekao u pomoć.

Sudija je prihvatio predlog zagrebačkog Opštinskog kaznenog državnog odvetništva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od uticanja na svedoke, dok nije prihvatio predlog da se policajac pritvori zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela.

Tužilaštvo, koje tereti policajca za nanošenje teških telesnih povreda, najavilo je u sredu žalbu protiv dela rešenja sudijske istrage.

Policajac se sumnjiči da je prošle subote oko 18 sati u pijanom stanju naleteo svojim BMW-om na metalne stubove u naselju Susedgrad. Kada mu je u pomoć pritekao 58-godišnjak, policajac ga je više puta udario šakom u glavu, nanevši mu teške telesne povrede.

Mediji su preneli da je reč o policijskom službeniku koji radi u istražnom timu Sektora kriminalističke policije. Dodaju da je udaljen iz službe, te ga čeka disciplinski postupak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike