Muškarac pucao iz puške, ubio dva rasna psa koja su mu udavila ovcu: Optužen za mučenje i ubistvo životinja

04.04.2023

21:56

1

Autor: 24sedam

Incident se dogodio u avgustu prošle godine, a Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona potvrdilo je sada optužnicu protiv njih

Muškarac pucao iz puške, ubio dva rasna psa koja su mu udavila ovcu: Optužen za mučenje i ubistvo životinja
Ilustracija - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Otac i sin, M.R. i M.R. optuženi su za krivično delo mučenje i ubijanje životinja, kada su iz puške usmrtili dva psa koja su im uleteli u tor i napali ovce.

Incident se dogodio u avgustu prošle godine, a Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona potvrdilo je sada optužnicu protiv njih.

Oni su u jutarnjim satima čuli laveža pasa koji dopire iz tora u kom je bilo zatvoreno 13 ovaca. Zatekli su dva psa rase posavski goniči, i to ženka starosti sedam godina i mužjak starosti do jedne godine, kako napadaju njihove ovce terajući ih na rub ograde.

Ovce su u strahu preskakale ogradu i beže lokalnim putem, nakon čega je, navode se detalji u optužnici, sin M. R. iz kuće doneo ocu pušku.

Otac je krenuo za psima i ovcama i u blizini kuće njegovog komšije M. Č. zatekao zastrašujući prizor - psi su davili jednu od njegovih ovaca koja je ležala na zemlji.

Potom je M. R. iz puške pucao u pravcu pasa i ubio ih, oštetivši na taj način vlasnika ubijenih pasa E. S, piše Crna hronika.

Optužnica je upotpunosti potvrđena 10. marta 2023. godine od sudije za prethodno saslušanje Opštinskog suda Visoko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike