"Crna Gora je rekla zbogom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića": Prvo obraćanje predsednika Jakova Milatovića

02.04.2023

22:46

0

Neka nam je srećna pobeda svih nas - rekao je on

"Crna Gora je rekla zbogom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića": Prvo obraćanje predsednika Jakova Milatovića
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović obratio se građanima prvi put po završetku drugog grupa izbora.

- Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina. Večeras je Crna Gora napravila jedan odlučan korak napred. Rekla je zbogom ovom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića i napravila korak ka evropskoj Crnoj Gori i neka nam je sa srećom - rekao je Milatović.

On je dodao da su građani večeras rekli "istorijsko zbogom kriminalu i korupciji". 

Tanjug/Strahinja Aćimović
Jakov Milatović

- Rekli smo veliko dobro veče i dobar dan jednoj bogatijoj zajedničkoj i uspešnoj Crnoj Gori. Hvala svim građanima i građankama koji su danas izašli i glasali. Večeras ostavljamo prošlost u prošlost i zajedno ulazimo u budućnost. Pozivam građane da večeras zajedno slavimo dostojanstveno. Ovo je pobeda jedne nove demokratske Crne Gore. Večeras želim da poručim da mi je srce veliko zbog ovolikog poverenja koje sam dobio od građana Crne Gore. Želim da poručim da ću istinski biti predsednik svih građana i građanki Crne Gore. Mi smo večeras svi zajedno rekli da Crna Gora ide napred, ka bogatstvu, ka jednokosti - podvukao je Milatović. 

On je naglasio da Crnu Goru više niko nikada neće deliti, siromašiti i zarobljavati zemlju kriminalom i korupcijom.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Radićemo na bogatstvu, jednakosti i evopskom putu, u nardenih pet godina izvešćemo CG u EU. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama Zapadnog Balkana i regiona. Želimo sve najbolje odnose, zajedništvo i napredak na Zapadnom Balkanu. Želimo da se bavimo vladavinom prava, ekonomijom i evropskim integracijama. To su tri prioriteta, rekli smo zbogom pogubnom režimu - rekao je Milatović.

Naglasio je da je ovo pobeda pomirene Crne Gore.

- Ovo je istorijski dan, dostojanstveno da slavimo, jer ništa ne treba da unizi večičanstvenost ove naše pobede. Uvek ćete svi imati iste šanse za uspeh u životu gde će jedino biti potrebno koliko ko zna i ume, za to smo se borili - zaključio je Milatović.

Među prisutnima u izbornom štabu Pokreta Evropa sad bili su i premijer Dritan Abazović, jedan od lidera DF Andrija Mandić, kao i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Podsetimo, Milatović je u drugom krugu izbora osvojio 58,9 odsto glasova, dok je dosadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović ostvario 41,1 odsto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike