Bečić: Ulazim u drugi krug izbora, ako se to ne desi neću podržati kandidata DPS-a!

16.03.2023

11:38

0

Bečić smatra da je u ovoj izbornoj kampanji napravljen iskorak u odnosu na ranije

Bečić: Ulazim u drugi krug izbora, ako se to ne desi neću podržati kandidata DPS-a!
Aleksa Bečić - Copyright Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Predsednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić uveren je da će ući u drugi krug predsedničkih izbora. Ukoliko se to ne desi, kazao je da je jasno da u drugom krugu neće podržati kandidata DPS-a. Poručuje da za sobom ima rezultate i građane poziva da sude po delima.

- Uveren sam da ćemo ući u drugi krug predsedničkih izbora i usmereni smo ka tome. Važno je da građani znaju da se 19. marta odlučuje o 2. aprilu i budućnosti političke scene i treba da budu dovoljno mudri i odgovorni da daju podršku kandidatu koji ima najširi politički manevar u drugom krugu - kazao je Bečić na Parlamenatarnom kanalu.

Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora
 

Drugi krug je, kako je rekao, specifičan jer se Crna Gora deli na dva pojedinca.

- Treba vam pojedinac koji može da dobije glasove i sa jedne i sa druge strane. Drugi kandidati imaju nasleđe teških odnosa, ja taj problem nemam. Delujemo na bazi statusta, i usmereni smo na najbolji rezultat. Ono što se sigurno zna je da nećemo ulaziti u bilo kakve varijante sa DPS-om i podržavati njihove kandidate - poručio je lider Demokrata.

“Niko ne želi da se vrati u vreme podela”

Bečić smatra da je u ovoj izbornoj kampanji napravljen iskorak u odnosu na ranije, te da se u ključnim pravcima dominantno čuju pozitivne poruke da se vodi računa o međusobnom poštovanju.

- Uprkos tome da aktuelni predsednik i dalje zna da lovi izdajnike na predizbornim skupovima po Crnoj Gori. Tako je i mene nedavno optužio da sam ohrabrivao Slobodana Miloševića da sprovodi vojne operacije u bivšoj Jugoslaviji, a u to vreme sam bio u osnovnoj školi. Zamislite taj stepen iracionalnosti. Svi smo mi u nekom periodu za njega bili izdajnici, nekada stoprocenti Crnogorci, Srbi, liberali, vernici… Samo je on bio uvek patriota, što je i te kako naplatio. Ljudi su to prozreli, svedočimo jednoj gubitničkoj kampanji… - kazao je kandidat Demokrata za predsednika Crne Gore.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike