Skandal sa falsifikovanjem potpisa u Crnoj Gori ne jenjava! Popović tvrdi: Dao sam podršku Andriji Mandiću, a ne Daniloviću!

09.03.2023

14:30

0

Popović je precizan da nikad nije dao niti će dati potpis podrške Goranu Daniloviću za predsedničku kandidaturu

Skandal sa falsifikovanjem potpisa u Crnoj Gori ne jenjava! Popović tvrdi: Dao sam podršku Andriji Mandiću, a ne Daniloviću!
Copyright Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro/Pixabay

Samo nekoliko sati nakon što je Državna izborna komisija (DIK) aktivirala aplikaciju za proveru potpisa podrške birača predsedničkim kandidatima, brojni građani svoje su ime pronašli pored imena kandidata kojem nisu dali podršku. Oni o zloupotrebi podataka pišu na društvenim mrežama, ali i govore u medijima. 

Na zloupotrebu svojih ličnih podataka požalio se reprezentativac Crne Gore u džudou Marko Jancer. Kako piše "Borba", on je na svom Fejsbuk profilu naveo da su njegovi lični podaci i potpis falsifikovani i da aplikacija koju je Državna izborna komisija pustila u rad pokazuje da je svoj potpis dao predsedničkom kandidatu Goranu Daniloviću, što reprezentativac Crne Gore odlučno negira.

- Nisam dao nikakav potpis podrške za Gorana Danilovića. Stvarno ne mogu da verujem da se neko bavi falsifikovanjem potpisa da bi se kandidovao na izborima - kazao je Jancer.

Pored reprezentativca Crne Gore, na spisku potpisa podrške Daniloviću našlo se i ime Veljka Popovića iz Lješanske nahije, koji je, kako je kazao, dao potpis podrške kandidatu DF-a Andriji Mandiću. Međutim, ukoliko bi se proverili podaci na sajtu Državne izborne komisije, vidi se da je Popovićev potpis ipak otišao Goranu Daniloviću.

- Ja sam dao potpis Andriji Mandiću. Moje ime se našlo na spisku podrške predsedničkom kandidatu Ujedinjene Crne Gore Goranu Daniloviću. Ja sam iz Lješanske nahije, to mi je sin juče našao - kazao je Popović za "Borbu".

Popović je precizan da nikad nije dao niti će dati potpis podrške Goranu Daniloviću za predsedničku kandidaturu. 

- Kome da se žalim? Mugoši? Ne bih se ni žalio, ni ništa... Ja znam da ću da glasam za Demokratski front! Sa njima sam sve prošao - rekao je Popović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike