Božović poručio: Naš jedini protivnik na ovim izborima je Milo Đukanović i za tu borbu pobednički kandidat je samo Andrija Mandić

07.03.2023

09:33

0

Autor: M. I.

Posao još nije završen sve dok Milo Đukanović ne bude potpuno politički poražen, rekao je predsednik opštine Budva

Božović poručio: Naš jedini protivnik na ovim izborima je Milo Đukanović i za tu borbu pobednički kandidat je samo Andrija Mandić
Milo Božović - Copyright Printscreen/Youtube/Нова српска демократија

U prepunoj sali Mediteranskog sportskog centra u Budvi sinoć je održana prva velika, pobednička konvencija predsedničkog kandidata koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrije Mandića. Na početku događaja, okupljene je pozdravio domaćin – Milo Božović, predsednik opštine Budva i veliki pobednik lokalnih izbora 2022. godine u ovom gradu.

- Nije Budva slučajno domaćin prve pobedničke konvencije Andrije Mandića. Mi smo bili prvi koji su pobedili organizovanu kriminalnu grupu Mila Đukanovića. To nije bio kraj, već početak. Kasnije smo morali da branimo volju građana i pokazali smo kako se to radi. Uspeli smo da odbranimo ono što je naše. A 2020. godine bili smo deo velike pobede nad DPS u Crnoj Gori, kada smo odbranili ono što nam je najsvetije – naše svetinje. Budva je u toj pobedi učestvovala na jedinstven način. Dve godine kasnije, pre nekoliko meseci, kada smo osvojili apsolutnu vlast ovde, pokazali smo kakve su nam pobede potrebne u Crnoj Gori - kazao je na početku obraćanja prvi čovek Budve.

- Pokazali smo i dokazali, kako se brane uverenja. Ipak, posao još nije završen sve dok Milo Đukanović ne bude potpuno politički poražen, a to ćemo ostvariti na ovim izborima. Želim odavde jasno da poručim: Na ovim izborima mi nemamo drugih protivnika osim Mila Đukanovića. Ostale kandidate ne smatram za protivnike, o nekima imam i lepo mišljenje... Njihovo vreme dolazi ali za ovu borbu postoji samo jedan kandidat a to je Andrija Mandić - bio je kategoričan u obraćanju Božović.

On je podsetio prisutne da njegovo prijateljstvo sa Mandićem datira još od kraja 90tih godina prošlog veka. 

- Tada je počeo naš zajednički politički put koji traje i danas. Na tom putu prošli smo mnogo toga, mnogo teških stvari, izazova, borbi. Andrija Mandić je opravdano za to vreme dobio epitet lidera, borca, opozicionara, ali za mene je on pre svega i na prvom mestu bio i ostao prijatelj. Prijatelj koji je u trenucima izazova, kada bi mnogi drugi kazali – odustani, govorio – nastavi, izguraćemo zajedno! Kao čovek od velikog političkog iskustva, Mandić mi je kazao da je došlo vreme da se pomirimo i gradimo budućnost. Ja mu verujem i tražim od vas da mu verujete. Zato, 19. marta svi na birališta da zaokružimo broj 3, i pošaljemo DPS u zaborav. Andrija do pobede! - zaključio je svoj govor prvi čovek Budve, praćen gromoglasnim aplauzima.

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart, a potpise za kandidaturu prvi je uspeo da skupi upravo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić koji će na glasačkom listiću da bude pod rednim brojem 3.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike