Mandić poručio u Pljevljima: DPS je pobeđen, sada je vreme da gradimo budućnost

04.03.2023

13:38

0

Mi smo optimisti, verujemo da oko tih vrednosti možemo ujediniti Crnu Goru i biti uspešni, rekao je kandidat Demokratskog fronta

Mandić poručio u Pljevljima: DPS je pobeđen, sada je vreme da gradimo budućnost
Andrija Mandić - Copyright Printscreen / Twitter

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić boravio je u poseti Pljevljima gde je kazao da je Koalicija Za budućnost Crne Gore 30. avgusta 2020. godine porazila autokratski režim Mila Đukanovića.

- Do toga dana živeli smo u nedemokratskom društvu, pod režimom koji nas je proganjao i maltretirao. U takvoj atmosferi mi smo bili prinuđeni da se branimo i borimo za opstanak naše zajednice i onih vrednosti Crne Gore koje su bile ugrožene. Naše reakcije su bile i oštre, ali u skladu sa vremenom i situacijom u kojoj smo se nalazili. Ali, kada je taj režim pobeđen, stvorili su se uslovi da stvaramo normalnu i demokratsku državu za sve njene građane, državu svih nas u kojoj vise niko neće biti progonjen i diskriminisan. Nakon pobede na parlamentarnim izborima, pobedili smo DPS u Niksiću, Podgorici, Budvi, Pljevljima, Mojkovcu, Beranama, Herceg Novom itd. i DPS se danas nalazi pred nestajanjem - kazao je Mandić.

Dakle, dodaje kandidat DF, ovo danas nije ona Crna Gora od pre 30. avgusta 2020. godine, danas nas niko više ne progoni i danas mi odlučujemo i utičemo na procese

On je istakao da je u vremenu nakon 30. avgusta, kada nije bio poslanik, razgovarao sa hiljadama ljudi, i da su gotovo svi oni bili jedinstveni u jednom – da sada Crna Gora treba da se okrene budućnosti i pomirenju, jer je bilo dosta omraza i podela koje su nas vukle na dno.

- Zato je i ono što govorimo u skladu sa tom činjenicom, jer smo mi oni koji odlučuju, a mi sigurno nećemo da se ponašamo kao DPS - rekao je Mandić.

On je naglasio da će vrh DPS odgovarati za kriminal i korupciju.

- Ali, mi nećemo da progonimo glasače te partije već da im pružimo ruku i pozovemo da se priključe politici pomirenja i budućnosti. Mi smo optimisti, verujemo da oko tih vrednosti možemo ujediniti Crnu Goru i biti uspešni, kao sto je to danas EPCG, Rudnik uglja ili Morsko dobro. Želimo da gradimo budućnost za sve građane Crne Gore - poručio je Mandić.

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart, a potpise za kandidaturu za prvi je uspeo da skupi upravo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić i njegovu kandidaturu je Državna izborna komisija prvu potvrdila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike