Ovo je Podgoričanin koji je bacio bombu u sud: Mladen krijumčario heroin, danas nije bio pozvan na saslušanje (VIDEO)

03.03.2023

17:10

0

Autor: M. Vu.

Mladen Bulatović (40) je stradao prilikom aktiviranja ručne bombe jutros u Osnovnom sudu u Podgorici

Ovo je Podgoričanin koji je bacio bombu u sud: Mladen krijumčario heroin, danas nije bio pozvan na saslušanje (VIDEO)
Mladen Bulatović - Copyright MUP Crne Gore

Mladen Bulatović (40) je stradao prilikom aktiviranja ručne bombe jutros u Osnovnom sudu u Podgorici. Tom prilikom povređeno je pet osoba.

 - U 11:35 dobili smo obaveštenje da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima povređenih. Utvrdili da je smrtno stradao M.B. (40) koji je aktivirao eksplozivnu napravu - rekao je načelnik Kriminalističke policije Srđan Korać.

Tužiteljka Šišević: Završen uviđaj, tragamo za motivom

Upravo je završen uviđaj i radimo na tome da se utvrdi motiv događaja - kazala je za Televiziju Crne Gore viša državna tužiteljka Snežana Šišević.

- Mogu vam reći da je upravo završen uviđaj. Uviđaj sam obavila zajedno sa pripadnicima Forenzičkog centra iz Danilovgrada kao i službenicima Odeljenja Podgorica - kazala je Šišević.

Navela je da za sada ne može govoriti o motivu.

 

 

- Za sada ne možemo govoriti o motivu. Upravo radimo na tome da se utvrdi motiv ovog događaja. Bulatović nije imao poziv da se javi u Osnovni sud. Moram da napomenem u zgradi Osnovnog suda se ne nalazi samo Osnovni sud već i prostorije Osnovnog državnog tužilaštva - zaključila je Šišević.

Nije bio pozvan na sud

Predsednica Osnovnog suda Željka Jovović, VD predsednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i VD Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović su posetile povređene u Kliničkom centru Crne Gore, gde su obaveštene o njihovom zdravstvenom stanju.

- Prema podacima sa kojima za sada raspolažemo, stradali M.B., pred ovim sudom nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan da pristupi u sud. Radi se o licu koje je pred ovim sudom pravosnažno osuđeno za krivično delo nedavanje izdržavanja, kaznom rada u javnom interesu u junu 2022.godine, dok je predmet formiran za sprovođenje te kazne upućen Ministarstvu pravde u čijoj je nadležnosti u decembru 2022 - napominju iz Osnovnog suda.

 

 

Mladen je osuđivan zbog napada na policijske službenike, falsifikovanja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga....

On je tačno pre pet godina, odnosno u martu 2018. godine priveden na graničnom prelazu Dobrakovo, zbog pokušaja krijumčarenja 1,1 kilograma kokaina i 292,8 grama heroina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike