Uhapšeni policajci u Republici Srpskoj: Osumnjičeni da su prodavali drogu za jednog od najvećih narko-bosova u BiH!

02.03.2023

09:29

0

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva "Transporter“ uhapsili šest osoba

Uhapšeni policajci u Republici Srpskoj: Osumnjičeni da su prodavali drogu za jednog od najvećih narko-bosova u BiH!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Tri bivša i dva sadašnja pripadnika MUP Republike Srpske uhapšena su juče zbog sumnje da su radila za jednog od najvećih narko-bosova u BiH Bojana Cvijetića.

Juče su lisice na ruke stavljene i Cvijetiću.

Uloga policijaca i inspektora MUP Srpske je bila da prevoze drogu i štite šefove od hapšenja.

AP Photo/Yorgos Karahalis
 

Naime, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva "Transporter“ uhapsili šest osoba inicijala B. C., M. M., P. V., S. V., D. K. i M. V. na području Banjaluke.

Uhapšeni će biti danas sprovedeni u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen i izveštaj o počinjenom krivičnom delu (KD) organizovani kriminal iz člana 250 KZBiH i to:

- za osobu B. C. kao organizatora kriminalne grupe i lice A. N. u vezi sa KD neovlašćeni promet opojnim drogam“ iz člana 105. stav.1. KZBiH;

- za osobe M. M. i P. V. u vezi sa KD neovlašćeni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH i KD zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. KZRS;

- za osobu P. D., kao organizatora kriminalne grupe, te osobe M. M., D. K., S. V. i M. V. u vezi sa KD zloupotreba službenog položaja iz člana 315. KZRS i KD sprečavanje dokazivanja iz člana 336 KZ.

Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Imajući u vidu da se među uhapšenima nalaze i dva policijska službenika, D. K. i M. V., oni će biti suspendovani i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike