“Među nama nema i ne sme biti posejano seme zla”: Oglasila se Crkvena opština Rožaje povodom hajke na njenog sveštenika

21.02.2023

14:50

0

Autor: M. I.

Apsurdno je i uzaludno danas dokazivati ono što su istorijski fakti, navodi se u saopštenju

“Među nama nema i ne sme biti posejano seme zla”: Oglasila se Crkvena opština Rožaje povodom hajke na njenog sveštenika
Crkva Ružica u Rožajama - Copyright Printscreen/Youtube/ Studio KLIK Berane

Povodom hajke na SPC, crkvu Ružicu u Rožajama i njenog paroha Slobodana Radojevića, oglasila se Crkvena opština Rožaje.

- Apsurdno je i uzaludno danas dokazivati ono što su istorijski fakti. Mi argumentima ne možemo zlonamernim politikantima i trgovcima narodnih nesreća bilo šta dokazati, pa i o kao suza čistoj svetinji koju poradi svojih interesa danas blate. Nije moralno da zamagljuju istine o zločinima i zločincima kojih smo svi bili žrtve, i Srbi i Muslimani, kako krajem XVII veka kada su Srbi pobijeni i svetinje razorene od Otomanske imperije, tako i 1948. kada je titoistička diktatura srušila prvo džamiju, pa crkvu Ružicu o čemu scene sa živopisa obnovljene crkve svedoče i opominju – navodi se u saopštenju i dodaje:

- Sa malo dobre volje i zdravog razuma svi ćemo se složiti da među nama danas nema i ne sme biti posejano seme zla, da su nam mir i zajednica pretežniji od lakoverne smutnje i bratoubilačkog sukoba koji se režira poizdalje od ovog brdovitog Balkana i u interesu onih kojima smo i jedni i drugi, ali i treći koji u ime njih deluju, nebitni.

Crkvena opština Rožaje je pozvala na međusobno poštovanje.

- Naše komšije Muslimane poštujemo tako kako poštujemo njihove stavove, osećanja, istine i verujemo da svetinju našeg odnosa čuvaju kao zenicu oka svoga, onako kako i mi činimo. Molimo se Gospodu Koji je zamku svake laži razorio i mir podario rodu ljudskom da nas ukoreni i utvrdi u međusobnoj ljubavi, ugasi svaku raspru i sve sablažnjive nesuglasice, a neprijatelje naše urazumi i privede istini i pravdi – navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike