Kažu da je viđen živ i zdrav, ali i da se plaši pasa. Vratio bi se kada bi znao kako...

19.10.2020

13:25 >> 11:01

0

Kokija Kola traži cela Semberija

Kažu da je viđen živ i zdrav, ali i da se plaši pasa. Vratio bi se kada bi znao kako...
Copyright Pixabay/pen_ash

KENGUR čije je ime Koki Kol, koji je pre gotovo mesec dana nestao sa ranča porodice Tanasić iz Bijeljine, viđen je pre tri dana. Ljudi, međutim, nisu uspeli da mu priđu, da pridobiju njegovo poverenje i da ga, potom, odvedu do vlasnika.

Omiljena životinja otišla je iz mini-zoološkog vrta Tanasića, koji se nalazi uz samu Drinu, na ulasku u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, kod restorana “Drinska ruža”. Kengura traže stanovnici Semberije, od najmlađih do najstarijih. Za kratko vreme postao je omiljen, pa se o njemu dosta priča, brine, ali se i podgreva nada da će se, živ i zdrav, vratiti.

– Čim sam čuo da su ga neki ljudi videli, odahnuo sam, jer je to znak da je živ i zdrav – kaže Nikola Tanasić, vlasnik ranča “Tanasić” i malog zoo-vrta u kom su, pored ostalog, tri noja sa različitih delova sveta i lanad. – Kengur se najviše igrao i družio sa lanetom. Nisu mu dobri “saveznici” psi, jer se njih plaši. Nadamo se da će se vratiti. Naš miljenik bi se sigurno vratio, ali ne zna kako da se vrati na adresu na kojoj je bio. Uz pomoć ljudi, pre svih lovaca, koje molim iz sveg srca da nam pomognu, vratiće se nama naš Koki Kol.

Sagovornik “Novosti” kaže da su se deca, posetioci zoo-parka, igrala sa životinjama, među kojima je bio i kengur. Sve životinje na ranču su navikle da budu zajedno, što, kako nam je ispričao, nije slučaj u prirodi.

– Kod nas su postigli sjajnu harmoniju, na naše i zadovoljstvo naših posetilaca, naročito najmlađih. Deca uživaju u ovom ambijentu. Dogodilo se, međutim, da su obe kapije ostale otvorene. Kengur je izašao, krenuo dalje i, nažalost, nije znao da se vrati – priča Nikola Tanasić. – Molimo sve ljude koji mogu da pomognu da nam jave bilo šta o našem kenguru, pa da se, opet, sa njim radujemo kao što je to bilo pre nego što je nestao.

KUPILI GA U ČEŠKOJ

TANASIĆI su kengura kupili u Češkoj pre šest meseci. Na njihovom ranču je bio više od godinu dana, gde se potpuno saživeo za životinjama, gazdama i mnogobrojnim posetiocima. Sada ga svi traže, nestrpljivo čekaju njegov povratak i mole se Bogu da mu bude dobro.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike