Đukanović nesiguran: DPS u rasulu, i dalje nemaju svog predsedničkog kandidata

17.02.2023

08:22

0

Autor: 24sedam

Đukanović nije siguran u pobedu i zato se još premišlja da li da ulazi u ovu utakmicu

Đukanović nesiguran: DPS u rasulu, i dalje nemaju svog predsedničkog kandidata
Milo Đukanović - Copyright Milo Đukanović Antonio Ahel/ATAImages

Posle jučerašnjeg novog odlaganja predstavljanja kandidata DPS-a na predsedničkim izborima 19. marta, te najave da će njegovo ime biti poznato “posle vikenda“ kompletnoj domaćoj javnosti i građanima je jasno da u toj nekada svemoćnoj stranci vlada opšte rasulo, a mi još uvek ne znamo ko će u njihovo ime ući u izbornu trku.

Kako „Dan“ saznaje, kandidat DPS-a će biti poznat do ponedeljka. To će najverovatnije biti aktuelni predsednik Milo Đukanović, zbog toga što to članstvo od njega očekuje.

Međutim, on nije siguran u pobedu i zato se još premišlja da li da ulazi u ovu utakmicu. Ukoliko to ne bude Đukanović, onda će kandidat DPS biti bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Na zajedničkom kandidatu “suverenističkog bloka” i dalje insistiraju u Liberalnoj partiji. Na sednici predsedništva stranke jedan od predloga je bio i da njen predsednik Andrija Popović bude kandidat.

Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Učešće na izborima najavili su i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta.

Kandidaturu je najavio i Nusret Balić iz Bijelog Polja, koji će nastupiti kao nezavisni kandidat u ime grupe građana „Ujedinjeni narodi“.

Predsedničkog kandidata najavile su i Demokrate Alekse Bečića, ali ni ime njihovog kandidata još nije poznato javnosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike