Politički potres u Crnoj Gori: Spajić ipak ima, a Mandić nema prebivalište u Srbiji

14.02.2023

16:14

0

Autor: 24sedam

Mandić je zasad jedini kandidat, dok je Spajić nedavno najavio kandidaturu

Politički potres u Crnoj Gori: Spajić ipak ima, a Mandić nema prebivalište u Srbiji
Andrija Mandić - Copyright Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro

Komplikovana politička situacija u Crnoj Gori dodatno se zakuvava, nakon odgovora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) Srbije, koji je dostavljen Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u Crnoj Gori.

Tamo piše da lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu, dok jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.

Mandić je za sada jedini zvanični kandidat, dok je Spajićeva kandidatura najavljena nedavno.

- Na osnovu podataka iz dostavljenog akta, i javno raspoloživih informacija, proverom kroz elektronsku evidenciju prebivališta i boravišta građana ovog ministarstva, na dan 10. 2. 2023. godine, utvrđeno je da se lice Andrija Mandić ne nalazi u istom. 

Takođe vas obaveštavamo da lice Milojko Spajić uvidom u navedenu evidenciju ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, opština Zvezdara, ulica Topalovićeva broj 4, piše u dokumentu koji potpisuje savetnik ministra - šef kabineta Dejan Bojović.

Prema Ustavu i Zakonu o izboru predsednika Crne Gore, za tu funkciju može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 godina u poslednjih 15.

Spajić je nedavno kazao da ispunjava uslove da se kandiduje za predsednika države i da je u MUP Crne Gore proverio prebivalište.

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, koji vodi pravi mali "rat" sa Spajićem, tvrdio je da Spajić ima državljanstvo Srbije, te da ne može biti kandidat za predsednika Crne Gore..., prenose Novosti.

Potvrda čitavog slučaja

- Činjenica da lider "Evrope sad" Milojko Spajić ima prebivalište u Srbiji ustavno i zakonski ga onemogućava da bude kandidat na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, istakao je predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

- Na stranu što nije govorio istinu i što je obmanjivao javnost duži period. Ovo je i potvrda da je Spajić državljanin Srbije suprotno Ustavu, smatra Konjević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike