Iz sindikalne kase uzela 250.000 evra! Zaposlena u KPZ Zenica osumnjičena za proneveru

02.02.2023

13:11

0

. Radi se o kasi zaposlenih te institucije koji su članovi sindikata

Iz sindikalne kase uzela 250.000 evra! Zaposlena u KPZ Zenica osumnjičena za proneveru
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zaposlena u Kazneno-popravnom zavoda Zenica i sekretar Sindikalne organizacije te ustanove proneverila je 250.000 evra zajedničke kase.

Nestao je novac iz zajedničke kase KPZ Zenica. Radi se o kasi zaposlenih te institucije koji su članovi sindikata, prenosi Srpskainfo.

Za proneveru novca saznalo se nakon što sekretarka sindikata nije podnela izveštaj, posle čega je direktor KPZ Redžo Kahrić pozvao svoje pomoćnike, sekretar i predsednika sindikata tražeći da mu se objasni šta se događa.

To je posebno bilo bitno zbog toga što je ona u isto vreme i zaposlena KPZ, pa su u opasnosti bili i osuđenički depoziti.

Na optužbe je kratko odgovorila da ima porodičnih problema te da novac jeste koristila zbog čega je došlo do nedostatka u kasi.

Radi se o radnici koja uskoro stiče uslove za penzionisanje, pa nikome od kolega nije jasno zašto se odlučila na taj potez koji je oštetio zajedničku kasu radnika KPZ.

Zaposleni Kazneno-popravnog zavoda Zenica koji su članovi sindikata u toj kasi štede novac za penziju.

Odmah je naređeno da ona bude razvlaštena iz kase e KPZ te da se oformi komisija koja će proveriti da li je sve u redu kada je u pitanju zatvorski novac.

Komisija je utvrdila da nema problema, ali budući da su zatvor i sindikat dve različite pravne osobe, sindikat razvlastio zaposlenu i ona je prošloga petka do 13 časova morala dostaviti izveštaj.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpskainfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike