Skandalozna odluka! U Sarajevu usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

28.01.2023

18:23

1

Autor: M. Vu.

U sarajevskoj deklaraciji se „najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbednosti Nenada Nešića

Skandalozna odluka! U Sarajevu usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta
Copyright Profimedia

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije „Muslimansko bratstvo“.

U sarajevskoj deklaraciji se „najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića ispred sedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu“, prenosi Srna.

 

 

Nešić se potom tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

Pozdrav sa četiri prsta koji možda potiče iz Turske brzo je postao novi simbol „Muslimanskog bratstva“.

Dodik: Sledeće će im pasti na pamet da se ne krstimo sa tri prsta

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je besposleni mozak đavolje igralište i da usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo vidi u duhu te stare izreke.

AP Photo

Dodik je rekao Srni da ne zna da li da se smije ili brine zbog kontinuiranog pritiska da se obesmisli i poništi sve srpsko u Bosni i Hercegovini.

- Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana da se ljube tri puta ili da se krste sa tri prsta. Kako su krenuli, ništa me ne bi iznenadilo. Poznavajući noviju istoriju ovih prostora, ne bih potcenio uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer je svo zlo u BiH počelo napadom na srpsku zastavu i srpske svatove u Sarajevu. Dakle, nasrtajem na simbole i tradiciju Srba - naglasio je Dodik.

 

Bonus video:

TANJUG

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike