Lavina zatrpala skijaša u Sloveniji: Helikopterom prevezen do bolnice, spasioci apelovali na građane da budu pažljivi

22.01.2023

18:33

0

Autor: Lj. S.

Osim ovog slučaja, ekipa iz slovenačke Gorske službe spašavanja imala je još jedan događaj

Lavina zatrpala skijaša u Sloveniji: Helikopterom prevezen do bolnice, spasioci apelovali na građane da budu pažljivi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedan skijaš teško je povređen u snežnoj lavini koja se pokrenula 21. januara na severnoj strani Uršlje, na nadmorskoj visini od 1.600 metara. 

Slovenačka Gorska služba za spasavanje na Fejsbuk stranici je objavila da je jedan od četvorice turista skijaša bio zatrpan u lavini. 

- Sreća je u tome što nije bilo puno skijaša na stazi. Spasioci Gorske službe Koroška zbrinuli su povređenog skijaša, koji je helikopterom slovenačke vojske odvezen u bolnicu - objavljeno je na Facebooku.

Osim ovog slučaja, ekipa iz slovenačke Gorske službe spašavanja imala je još jedan događaj i to na Goteniškom Snežniku kada se povredio jedan planinar. 

- Gorski spasioci objavljuju naše akcije spašavanja u svrhu podizanja svesti, kako biste svi vi koji idete u planine proverili uslove destinacije na koju idete, a posebno da u zimskim uslovina ne precenjujete svoje psihofizičke sposobnosti. Obratite pažnju na upozorenja. Planine ne biraju između iskusnih i neiskusnih, nesreće se događaju svima, ali bilo bi dobro da ih je što manje - poručili su oni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike