Za likvidaciju vođe kavačkog klana Zvicera plaćeno pola miliona evra?! (VIDEO)

30.10.2020

09:03 >> 13:31

0

Ubistvo Zvicera trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana

Za likvidaciju vođe kavačkog klana Zvicera plaćeno pola miliona evra?! (VIDEO)
Copyright Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu Foto: Printscreen/Youtube/bestvideos

Grupa koju je predvodio ubijeni Alan Kožar iz Bara plaćena je pola miliona evra za  likvidaciju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Naime, podgorička “Pobjeda” saznaje iz izvora bliskih istrazi da je  likvidacija Zvicera trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana Kotoranina Igora Dedovića i Podgoričanina Stevana Stamatovića. Oni su ubijeni 19. januara u restoranu u centru Atine dok su bili sa familijama.

Istražitelji navodi “pobjeda” operativna saznanja da su “škaljarci” koji su sarađivali sa Kožarovom barskom kriminalnom grupom na sastanku izvan naseljenog mesta, utanačili cenu i predali novac za odstrel.

Da su primopredaja novca i nalog za likvidaciju tada dogovoreni, potvrdio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je krajem avgusta na konferenciji tužilaštva kratko kazao da je sprečena likvidacija visoko pozicioniranog člana kriminalne grupe.

„Bella mafia“: Ko su lepotice iz balkanskog podzemlja

posle ubistva  u Atini, “škaljarci” odlučili za likvidaciju najmoćnijeg čoveka iz suparničkog klana i za taj zadatak su angažovali Kožarovu grupu.

Za samo četiri meseca, potencijalni egzekutori ušli su u trag Zviceru, ispratili njegovo kretanje i isplanirali zločin.

Krajem maja zapucali su na njega dok je bio sa suprugom i teško ga ranili. Za to vreme u Odesi uhapšeni su Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), Podgoričanin Emil Tuzović (30) i Nišlije Petar Jovanić (46) i Milan Branković (31) zbog pokušaja ubistva Zvicera.

Crnogorska i ukrajinska policija je potom dopla do detalja iz podzemlja. S obzirom na to da su Đukić i Tuzović bliski barskoj grupi koju je predvodio Kožar, istražitelji su počeli da sklapaju mozaik.

Tamošnja policija otkrila je da je ova grupa stigla u Ukrajinu početkom maja, kupila vozilo koje je korišćeno u napadu, automatsko oružje i pratila porodicu Zvicer.

Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Kasnije su otišli i zapalili automobil kako bi uništili dokaze saopštila je tamošnja policija.

Međutim, Zvicer je preživeo ranjavanje, i to zahvaljujuću supruzi koja je izletela i zapucala na napadače.

Zvicer je napuštio Crnu Goru kada je počeo krvavi rat dve grupe u kojem je prva žrtva bio Goran Radoman.

Već tada dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih službi znali su da se zahuktava situacija u podzemlju, prevashodno zbog borbe za prevlast u poslovima sa drogom.

Obe grupe iz Kotora poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Crnogorski istražitelji nemaju informaciju o Zviceru, jer je on zvanično slobodan čovek za kim nije raspisana poternica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pobjeda

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike