Snažna eksplozija na Ugljanu: Oštećeno 10 kuća, ima povređenih

14.11.2022

19:17

0

Autor: M. Vu.

Eksplozija u porodičnoj kući u Preku na ostrvu Ugljanu, koja se dogodila u petak u 18.39, izazvalo je isticanje gasne smese u zatvorenom prostoru

Snažna eksplozija na Ugljanu: Oštećeno 10 kuća, ima povređenih
havana eksplozija profimedia-0689116827 - Copyright Profimedia

Eksplozija u porodičnoj kući u Preku na ostrvu Ugljanu, koja se dogodila u petak u 18.39, izazvalo je isticanje gasne smese u zatvorenom prostoru, izvestila je danas nakon obavljenog uviđaja Policijska uprava zadarska koja i dalje istražuje okolnosti tog slučaja.

U saopštenju se navodi da je u eksploziji povređen 74-godišnji hrvatski državljanin, a lekarska pomoć pružena mu je u Opštoj bolnici Zadar, gde su mu utvrđene teže telesne povrede i zadržan je na lečenju, piše Index.

Oštećenja na deset susednih objekata

Utvrđeno je kako je porodična kuća razrušena, na tri susedna objekta nastala su veća oštećenja, a na još sedam obližnjih objekata oštećenja na krovovima, zidovima i prozorima. S događajem je upoznato nadležno državno tužilaštvo, a uz policijske službenike, na uviđaju su bili i inspektori za protivpožarnu zaštitu.

Policija nastavlja da preduzima mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u sklopu kojih će se utvrditi i nastala materijalna šteta, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike