Burna noć u Podgorici! Razišli se građani koji su protestovali ispred Skupštine Crne Gore (VIDEO)

12.12.2022

22:20

0

Autor: M. Vu.

Kamenicom je razbijeno staklo na ulaznim vratima skupštine, a iz bezbednosnih razloga, svetlo u zgradi skupštine je ugašeno

Burna noć u Podgorici! Razišli se građani koji su protestovali ispred Skupštine Crne Gore (VIDEO)
Protest u Podgorici - Copyright Foto: Printskrin/Tviter

Građani koji su danas protestovali ispred Skupštine Crne nakon ponovnog usvajanja izmena Zakona o predsedniku republike, razišli su se večeras oko 20 časova. 


Učesnici protesta su zvižducima ispratili usvajanje zakona, a nakon toga su ka zgradi skupštine, koju su obezbeđivale jake policijske snage, poletele kamenice i flaše, prenosi RTCG.

Kamenicom je razbijeno staklo na ulaznim vratima skupštine, a iz bezbednosnih razloga, svetlo u zgradi skupštine je ugašeno.

"Vijesti" prenose saopštenje policije u kojem se navodi da je jedan broj okupljenih demonstranata maskiranih fantomkama uklonio deo zaštitne ograde ispred zgrade skupštine, a potom napao pripadnike policije kamenicama, flašama, pirotehničkim i eksplozivnim sredstvima i suzavcem.


Učesnik protesta Predrag Vušurović, aktivista i nekadašnji predsedniki omladine Liberalnog Saveza Crne Gore, poručio je da će od sutra biti blokirani sve gradovi u Crnoj Gori i ocenio da je današnjim glasanjem definitivno potvrđena izdaja Crne Gore.

- Izdaja po dubini i do korena, a na to odgovor može da bude samo blokada - rekao je Vušurović.

Mladić priveden pa pušten
 

Tokom protesta pripadnici policije priveli su jednog učesnika protesta Pokreta "Ima nas" navodno zbog toga što je nosio gas masku.

Zbog privođenja mladića okupljeni građani su negodovali i nisu dozvolili policiji da ga u marici sprovede do stanice policije.

Nakon kraće rasprave sa policijskim službenicima, mladić je pušten.

Pritom je jedan od okupljenih zamolio građane da se mirno povuku i vrate ispred zgrade parlamenta.

Uprava policije Crne Gore: Maskirani demonstranti napali policiju pirotehnikom
 

Uprava policije Crne Gore navodi da su incidenti počeli nakon što je organizator protesta u 17.30 pozvao okupljene da se raziđu.

Deo okupljenih demonstranata maskirani fantomkama uklonio je deo zaštitne ograde ispred Skupštine, a potom kamenicama, flašama, pirotehničkim i eksplozivnim sredstvima i prskanjem ručnog spreja - suzavca napao policajce, navodi se u saopštenju.

- Nakon toga deo okupljenih lica se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama za sprečavanje prolaska lica, koje se nalaze ispred zgrade Skupštine Crne Gore i uz upotrebu sile ova lica su deo ograde uklonila. Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika, kao i zgrada Skupštine. Ova lica bila su maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja svog identiteta -  navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike