Žena navodila maloletnike na krađu: Za to im davala novac i drogu

08.12.2022

20:08

0

Policijski službenici su prilikom pretresa njenog doma 6. decembra pronašli 1.2 grama amfetamina namenjenog pretprodaji i digitalnu vagu

Žena navodila maloletnike na krađu: Za to im davala novac i drogu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pulska policija sprovela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 42-godišnji hrvatski državljanin i 35-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje korišćenja droga i povreda prava deteta.

Policajci su 7. decembra oko osam sati u stanu na području Pule uhapsili 42-godišnjaka nakon čega su po nalogu nadležnog suda pretražili stan i pronašli 70 tableta ekstazija, 32.7 grama hašiša, 8.9 grama marihuane i 2.3 grama nepoznate zelene biljne materije.

Također su pronašli i digitalnu vagu i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje droge, saopštila je istarska policija.

pixabay/4711018
 

 

Muškarac dilovao maloletnicima i omogućavao im prostor za konzumaciju droge

Osim što su policijski službenici utvrdili da je muškarac prodavao drogu maloletnicima, utvrdili su i da im je i omogućavao konzumaciju droge tako što im je davao na raspolaganje prostor za konzumaciju droge.

Takođe je utvrđeno kako je na štetu jedne maloljetne osobe počinio kazneno djelo povreda djetetovih prava, s obzirom na to da je maloljetnu osobu navodio na ponašanje koje je štetno za njen razvoj.

Žena maloletnika navodila na krađu i za to im davala novac ili drogu

Za prodaju droge i omogućavanje trošenja droga maloletnicima osumnjičena je i 35-godišnjakinja koja je od oktobra do decembra prodavala i davala drogu maloletnim osobama.

Policijski službenici su prilikom pretresa njenog doma 6. decembra pronašli 1.2 grama amfetamina namenjenog pretprodaji i digitalnu vagu.

Ilustracija / Profimedia
 

Takođe su utvrdili da je osumnjičena dve maloletne osobe navodila na činjenje kaznenih dela, odnosno na krađu raznih proizvoda, a za to im je davala novac ili drogu.  

Osumnjičeni 42-godišnjak je po završetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u zatvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 35-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike