Hrvatsko Ministarstvo odbrane objavilo u kakvom su stanju piloti MiG-a koji se srušio

06.12.2022

17:45

0

Autor: M. Vu.

Na području Voćina, deset kilometara od samog mesta na teško pristupačnom terenu, u utorak se nešto pre 14 sati srušio avion Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva MiG-21

Hrvatsko Ministarstvo odbrane objavilo u kakvom su stanju piloti MiG-a koji se srušio
Piloti poslati na dalje lečenje - Copyright Foto: Morh.hr

Oba pilota hrvatskog MIG-21 koji je danas pao, nađena su živa i van su životne opasnosti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane u Zagrebu.

Na području Voćina, deset kilometara od samog mesta na teško pristupačnom terenu, u utorak se nešto pre 14 sati srušio avion Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva MiG-21. Nakon velike potrage u kojoj su učestvovale sve hitne službe, oba pilota su pronađena živa.

Uspešno su se katapultirali i prizemljili piloti borbenog dvoseda MIG-a 21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, koji se tokom obuke nešto pre 14 časova srušio u nenaseljenom šumskom području u Virovitičko-podravskoj županiji, kod Slatine.

 

 

U saopštenju se navodi da su piloti u stabilnom stanju, van životne opasnosti i biće prevezeni u bolnicu na lekarski pregled.

Po pisanju medija, jedan od pilota je povredio nogu. Mediji nezvanično navode da se avion srušio jer je otkazao motor.

Na mesto nesreće bila su upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, pripadnici vojne policije i bespilotne letelice, kao i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja, civilne zaštite i vatrogasci.

Pad aviona MIG-21 je treća teška vojna avionska nesreća u poslednje dve i po godine u Hrvatskoj. Tokom 2020. u dve nesreće su poginula četvorica oficira Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike