Dojave o bombama širom Hrvatske lažne! Policija saopštila da nema eksplozivnih naprava

05.12.2022

12:03

0

Dojave o bombama širom Hrvatske lažne! Policija saopštila da nema eksplozivnih naprava
Ilustracija - Copyright Profimedia

Širom Hrvatske danas su stigle dojave o bombama na sudovima. Navodno je dojava stigla i u vladu.

Zaposleni splitskog Opštinskog i Županijskog suda, državnog tužilaštva, njih nekoliko stotina, evakuisani su iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio potparol Županijskog suda sudija Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mejl u 9:24. Navodno je pisalo: "Rušiće se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena."

- U dojavi nije rečeno gde je bomba tačno postavljena pa se pretpostavlja da je mejl poslat na više adresa. Za sada smo takav mejl primili mi i Opštinski sud. Policija je brzo stigla na mesto događaja i trenutno se oko 300 zaposlenih nalazi van zgrade dok se prostor ne pregleda - rekao je Mešin.

Na teren je izašla policija koja je detaljno pregledala prostor, a preko 300 ljudi je evakuisano.

Profimedia
 

 

Evakuisan i sud u Dubrovniku

Zbog dojave o bombi evakuisan je Županijski sud u Dubrovniku. Nešto posle devet časova stigla je poruka pretećeg sadržaja:

- U sudu je postavljena bomba. Srušićemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu sa običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj - Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorisati. Naša upozorenja", stoji u poruci koju potpisuje Resistance.

Utvrđeno da su dojave lažne

Istarska policija je saopštila da na lokacijama u Labinu i Poreču, pregledom nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Dojavu o postavljenoj bombi primile su jutros prodavnice u Arena Centru, saopšteno je na Fejsbuk stranici tog centra. Karlovačka policija je takođe potvrdila da je pretnja postavljenom bombom u tamošnjem Županijskom sudu lažna.

Profimedia
 

Lažne dojave, potvrđeno je, stigle su i u Županijski sud u Varaždinu, a isto su potvrdile i pretrage u Šibeniku i Gospiću. Dojave o podmetnutim bombama su stigle jutros u gotovo svim sudovima u Hrvatskoj.

- Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tela primile su i preostale dve policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska - saopštio je MUP.

Naveli su da su anonimnim dojavama obuhvaćena pravosudna tela u celoj Hrvatskoj, preneli su zagrebački mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike