Beba stara samo dva dana preminula: Majka se porodila u kući, a slučaj se istražuje u potpunoj tajnosti

04.12.2022

13:03

0

Autor: J. S. J.

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gde je konstatovana njena smrt

Beba stara samo dva dana preminula: Majka se porodila u kući, a slučaj se istražuje u potpunoj tajnosti
Ilustracija - Copyright Profimedia

U potpunoj tajnosti istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. decembra oko sedam sati ujutro. O tome javnost nisu obavestili ni bolnica ni policija, pišu hrvatski mediji.

Devojčicu je 29-godišnja majka rodila u svojoj kući u Imotskom području 29. novembra uz pomoć jedne žene iz mesta. Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. decembra u ranim jutarnjim satima kada je niko iz porodice pozvao Hitnu pomoć i pokušana je reanimacija odmah po dolasku u KBC Split, prenosi "Slobodna Dalmacija."

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gde je konstatovana njena smrt. Zašto se beba morala roditikod kuće, je li to odluka njenih roditelja koji imaju još dece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog porođaja kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, ostaje tek da se utvrdi.

O ovom tragičnom događaju mediji su pitali i odgovorne u Policijskoj stanici splitsko-dalmatinskoj i ovo je odgovor:

- Stanica granične policije Imotski 1. decembra je primila dojavu kako je tokom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dete zajedno s majkom, a nakon pružene lekarske pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog tužilštva u Splitu izvršena je obdukcija i utvrđeno je da je smrt deteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti sprovodimo kriminalističko istraživanje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike